Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

Inauguració de "DARÍO VILLALBA. Resplandor seco"

19:0021:30 h
Lloc: Fundació Suñol
Calle Mejía Lequerica 14
08028 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

La figura de Darío Villalba (Sant Sebastià, 1939) és clau per entendre l’evolució de l’art als anys seixanta a Espanya. La seva obra, des dels inicis, va desmarcar-se dels corrents existents en aquells moments al país i va obrir una escletxa que perdura fins a l’actualitat, amb una combinació de dues tècniques sense fer cap mena de distinció entre elles: pintura i fotografia. Com ell mateix comenta en una entrevista, “A la meva obra la pintura és fotografia i la fotografia és pintura”. Va crear, doncs, un llenguatge artístic que tal i com va definir el propi Andy Warhol, podria classificar-se de “Pop Soul” (Pop de l’ànima).

El repàs en profunditat a l’obra d’artistes de la col•lecció és un dels objectius de la Fundació Suñol des dels seus inicis. Darío Villalba va exposar a la Galeria Vandrés de 1972 a 1978, i és en aquell context on va conèixer Josep Suñol, qui va donar suport i va adquirir un número considerable d’obres a l’artista, que avui pertanyen a la Col•lecció Josep Suñol. Aquestes obres podran veure’s a l’exposició, on entraran en diàleg amb una selecció del fons del propi Villalba. Tot i haver exposat arreu del món, és la primera mostra individual que l’artista realitza a la ciutat de Barcelona.