GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Inauguració Diàlegs de la mirada

19:0021:00 h
Lloc: Fundació Suñol
Calle Mejía Lequerica 14
08028 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

En la seva accepció més bàsica, mirar és definit com l’acte de fixar la vista sobre algun objecte, alguna persona o un espai. Però quan parlem de mirar en el terreny artístic hem d’anar més enllà. Si considerem la creació de l’obra d’art com una manera de relacionar-nos amb el món, com un vincle entre l’àmbit real, l’imaginari i el simbòlic, com un fet que cobra sentit en l’acte comunicatiu, mirar implica també entendre, comprendre i sentir.

La Fundació Suñol mostra, en aquesta ocasió, una selecció d’obres de la seva pròpia col·lecció amb l’objectiu d’incidir, un cop més, en la importància de la mirada en l’art. Perquè, si bé és evident que l’espectador mira l’obra d’art, no ho és tant el fet que ella ens mira també a nosaltres. A través de múltiples llenguatges i gran varietat de signes i codis, els artistes comuniquen experiències, pensaments i emocions en creacions que revelen la subjectivitat i propicien una mirada recíproca que esdevé un diàleg actiu a tres bandes: l’obra d’art que condensa la mirada de l’artista, l’espectador que s’hi interroga des de la seva individualitat i la immensitat del món, entenent-lo com un contenidor inabastable on l’art constituiria un intent d’organitzar-lo.

En aquesta exposició es mostren obres de Luis Gordillo, Man Ray, Zush, Richard Avedon, Luis Frangella, Carlos Pazos, Jaume Plensa, José Luis Alexanco, Ramon Guillen-Balmes, María José Lacadena, Christo, Jordi Colomer, Claudio Bravo, Ferran Freixa, Ignasi Aballí, Antoni Tàpies, Juan Genovés, José María Sicilia, Alberto García-Alix, Joan Rom, Jaume Xifra, Robert Llimós, Idroj Sanicne, Sergi Aguilar, Federico Guzmán, Manuel Millares, Pello Irazu, Max Bill i Miquel Mont, agrupades en diversos àmbits que proposen set temàtiques diferents: mirar, llegir, tapar, valor, caminar/descansar, forats i vermell. La naturalesa heterogènia dels temes escollits demostra que hi ha conceptes dispars que són recurrents en l’art i que, encara que d’una manera diferent, atrauen l’atenció dels artistes i són interpretats sota la forma de nous llenguatges, tot multiplicant les seves possibilitats. Per això, les obres de cada secció dialoguen entre si i alhora ens conviden a una conversa oberta, multidireccional que no està escrita però que sobretot espera la nostra rèplica.

Inauguració Diàlegs de la mirada