Alejandro Monge. Inverse shape

Lloc: 3 Punts Galeria
Enric Granados, 21
08007 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Com a punt de partida Alejandro Monge en aquesta mostra ens parla de la petjada, aquella petjada que deixem en la història com gravada sobre una roca perquè algun dia sigui reflex de la nostra societat. A l’obra de Monge sempre es nota una clara preocupació per la transcendència, el llegat que deixem i com a societat per la nostra pròpia història. Així doncs, des d’una perspectiva més personal en aquesta ocasió l’artista juga amb la figura humana retratada en el buit, delicades formes còncaves sobre roques abruptes de diferents colors fent referència a la diversitat de la societat actual.

A Monge sempre li agrada jugar amb l’espectador, fer-lo dubtar d’allò que realment té davant dels ulls, potser és una de les senyes d’identitat més característiques de l’artista, però en aquesta ocasió ho porta a un altre nivell. La dimensió desapareix, la perspectiva s’inverteix, el buit s’omple i completament desorientats en no entendre ben bé el que estem veient, apareix un rostre que ens mira.

A Alejandro Monge no li interessa retratar a algú concret, és per això que utilitza un model neutral i interracial com a icona. L’artista busca que tothom es vegi reflectit en ella, i pren el retrat com a pretext per parlar-nos de la transcendència humana. Com una roca erosionada pel vent, aquestes obres ens parlen del pas del temps.

Inverse shape. Alejandro Monge