'It can be me' d'Alba García i Allué / 'Des que poso aquest dial, escolto coses molt genials' de Daniel Moreno Roldán i Albert Sánchez

19:3021:00 h
Lloc:
Plaça de l'Església, 8 - 17460 Celrà (Girona)
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Daniel Moreno Roldán i Alba García i Allué obren al Teatre l’Ateneu de Celrà els treballs desenvolupats en residència al llarg dels darrers mesos a Cultural Rizoma, en el marc del cicle ‘Les últimes matèries’.

It can be me
Alba García i Allué
La performance ‘It can be me’ d’Alba García i Allué forma part d’un cos de treball més ampli, a través del qual l’artista experimenta amb les possibilitats del discurs i la narrativitat com a formes de desafiar la noció clàssica del jo. En aquest cas, l’artista estira el fil de vivències i experiències pròpies per posar-les en joc fent ús d’estratègies vinculades a les noves plataformes de continguts digitals com Tik-Tok. ‘It can be me’ s’entén, al mateix temps, com una extensió de l’exposició ‘T’ensenyaré tot el que he vist’, que a partir del 28 de juny es podrà visitar a Dilalica (Barcelona) dins la programació d’Art Nou 2023.

Alba García i Allué
(Barcelona, 1997)
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Actualment és artista resident a La Escocesa (Barcelona). Vincula la seva investigació artística a la relació que estableixen els diferents cossos matèrics dins de l’ecosistema i el medi digital, per tal de reforçar vincles de domini i submissió, d’afectivitat i dependència, d’acció i reacció.
Ha participat en exposicions col·lectives a Espacio Azorín (València) i a Ca la Dona (Barcelona), entre d’altres i els seus treballs s’han exposat de forma individual a Wunderkammer – Naturalia / Artificialia (Stuttgart, Alemanya) i a Homesession (Barcelona).

Des que poso aquest dial, escolto coses molt genials
Daniel Moreno Roldán + Albert Sánchez 
La proposta ‘Des que poso aquest dial escolto coses molt genials’ materialitza en format concert un procés de recerca i experimentació que pren com a punt de partida el treball i sampleig de material provinent de l’arxiu analògic de Ràdio Celrà. Daniel Moreno Roldán basa part de la seva pràctica en el treball amb referents i materials que, per la seva naturalesa digital i intangible, tendeixen a esvair-se. D’aquesta manera, aborda qüestions vinculades a les idees d’obsolescència, nostàlgia i temporalitat, a través de multitud de formats –instal·lació, vídeo, so, etc.–, però majoritàriament sota els codis d’allò escènic i performatiu.

Daniel Moreno Roldan
(Barcelona, 1990)
Artista i músic. Ha mostrat el seu treball a Granota Polly (Bombon Projects, Barcelona), Goodbye, My Sunny Child (Life is Brief) (SWAB, Barcelona), Assumpte: una forta intuïció (MNAC, Barcelona), A través d’un finestral es veu mitja tona de ferralla espacial (Sala Muncunill, Terrassa), You are too alert to sleep any longer (The Roommates, Londres), Toco a la puerta de la piedra (Espacio Trapézio, Madrid), Some and Others (Spinnerei, Leipzig), Ella: allà i després (Blueproject Foundation, Barcelona) i Pica i Fuig! (Fundació Joan Miró, Barcelona) entre d’altres. Ha rebut el Premi Embarrat 2017 (Tàrrega) i ha estat becat per BCN Producció (Barcelona), /UNZIP (El Prat de Llobregat), Can Felipa (Barcelona), Sant Andreu Contemporani (Barcelona) i Sala d’Art Jove (Barcelona).És membre i cofundador del Club de Videojocs, un grup de persones interessades pels videojocs més enllà de ser formes d’entreteniment.

‘It can be me’ d’Alba García i Allué / ‘Des que poso aquest dial, escolto coses molt genials’ de Daniel Moreno Roldán i Albert Sánchez