Jean Wyllys. Desexili

Lloc: La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Després d’exercir com a diputat federal amb el Partit Socialisme i Llibertat (PSOL) entre el 2010 i el 2018, Jean Wyllys (Alagoinhas, Bahia, Brasil, 1974) es va exiliar —fins avui— per haver patit amenaces de mort i persecucions homòfobes i racistes, a base de fake news, en el context de la candidatura i posterior presidència al Brasil del polític d’extrema dreta Jair Bolsonaro.

Desexili aplega gairebé un centenar de dibuixos, collages i composicions que són una mena de bitàcola al voltant de la vida quotidiana de l’artista, sobre els seus records, opinions, mitologies o diàlegs amb allò que està passant i amb el que configura la seva subjectivitat crítica. Des dels retrats de personatges procedents de la cultura popular fins a les al·legories dissidents, des de bolquers, bosses de paper o diaris fins a cafè, cera o aquarel·les, en l’obra plàstica de Wyllys hi observem una pressa per prendre la paraula, una irrupció urgent, intempestiva i inajornable.

L’exposició té com a epíleg un dels capítols de Resistències. Paraula i art per lluitar contra la difamació política, sèrie fílmica creada per Francesc Badia i Dalmases i Jean Wyllys, dirigida per la cineasta Cristina Juliana Abril i produïda per openDemocracy.

Jean Wyllys. Desexili