Jornades sobre pràctiques contextuals

11:0015:00 h
Lloc: Espai Nyamnyam
Carrer Can Caló 38
17830 Mieres
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 24.05.2024.
Preu: Activitat gratuïta
Trobada

Un espai dedicat a les pràctiques artístiques contextuals des de diverses aproximacions: artística, programació, de curadoria, mediació, acadèmia… Mitjançant una metodologia adaptable, es vol explorar com els projectes de creació es desenvolupen en context, generant preguntes al voltant d’aquestes pràctiques: quin és el rol del context? Qui i com acompanya aquests projectes? quines temporalitats són necessàries per desenvolupar-los? Què passa amb els materials simbòlics que es posen en circulació? Què hi ha abans i què queda després? Com canvien o s’adapten els modes de producció en aquestes pràctiques?

Aquesta jornada també vol contribuir a establir xarxes territorials que fomentin la col·laboració entre agents interessats en aquest àmbit, amb especial èmfasi en les pràctiques que interactuen amb el que és humà i no humà, des d’una perspectiva amplificada del que suposa la participació i el treball comunitari.

La jornada inclourà una primera part de conversa dinamitzada entorn de les qüestions exposades, i una segona part que consistirà en una activitat col·laborativa on es finalitzarà el procés d’impressió en risografia de la publicació del festival Això al poble no li agradarà. Aquesta publicació recull la relatoria gràfica de l’artista Maria Camila Sanjinés (Artistas Salchichas) en relació a tres artistes programades al festival: Lu Cherigati, Federica Porello i Colectivo Ameno.
La publicació es produirà en el marc de L.I.O. (La Impremta Oberta), una plataforma de producció i difusió d’edicions vinculades a la creació contemporània, creada per Cultural Rizoma i nyamnyam.

Jornades sobre pràctiques contextuals