Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum

Lloc: MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: De 6€ a 10.50€
Exposició

Des de finals dels anys seixanta, Josep Grau-Garriga, un dels màxims exponents de l’Escola Catalana del Tapís, es va dedicar a experimentar amb tècniques transdisciplinàries i a assajar grans formats, més enllà de les demandes de l’art tèxtil tradicional. Ho va fer a través del que ell denominava environaments, que propiciaven la immersió de l’espectador en l’obra i un contacte més íntim amb els materials que la constituïen. En els environaments, sovint sorgits d’un procés de creació col·lectiva, Grau-Garriga hi explorava noves formes de pedagogia artística que aproximaven l’art a la vida i que, alhora, feien de l’obra d’art una experiència compartida.

En aquest context, Diàleg de llum (1986-1988) expandeix les possibilitats d’aquell moment respecte a la producció i disseminació de l’art del teixit. A més de la instal·lació que li dona nom, aquesta presentació recupera una sèrie de fotografies, documents i dibuixos de diferents environaments realitzats per l’artista.

Amb aquest tipus d’obres, Grau-Garriga es va convertir en un referent internacional de la transformació de la tècnica del tapís al llarg de la segona meitat del segle XX.

Un projecte d’investigació  de Núria Montclús i Esther Grau, en col·laboració amb Àlex Castro i Alba Clavell.

Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum