GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

JULIO JULIÁN. Retrospectiva

19:0014:00 h
Lloc: Centre d'Art Torre Muntadas
Jaume Casanovas, 80
08820 El Prat de Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

JULIO JULIÁN. Retrospectiva

A càrrec del Colectivo Julio

Del 9 de desembre de 2016 fins al 12 de febrer de 2017

Sala d’Art Josep Bages. Torre Muntadas

Julio Julián (Garrovillas de Alconétar, juliol de 1939 – El Prat de Llobregat, juliol de 2014)

“Julio Julián. Restrospectiva” mostra l’estat actual de la recerca del Colectivo Julio sobre l’obra i la figura de l’artista pratenc d’origen extremeny Julio Julián. El Centre d’Art Torre Muntadas i la Sala d’Art Josep Bages es transformen durant l’exposició en seu del col·lectiu; un espai de treball, difusió i diàleg des d’on completar les indagacions i els dilemes que obre la figura de Julio Julián, reivindicar el seu llegat i qüestionar els processos que legitimen l’obra dels artistes com a patrimoni cultural.

L’exposició és una construcció col·lectiva que es genera a partir d’activitats, espais de trobada i propostes de col·laboració amb diversos agents culturals de l’àmbit local i nacional: professionals, col·lectius, associacions i ciutadans del Prat en general. D’aquesta manera, es pretenen generar espais de consulta de les diferents fonts documentals produïdes per a l’ocasió, aportacions textuals i/o audiovisuals dels interlocutors convidats; així com oportunitats de trobada i activitats de creació, revisió i debat públic entorn de l’obra de Julio Julián.

————————–

El Colectivo Julio està format per un grup de joves creadors fascinats per les peces amb les que Julio Julián participa, a finals dels noranta, en diferents edicions de l’”Exposició col·lectiva d’artistes del Prat”. El col·lectiu es constitueix amb el propòsit de documentar, analitzar i entendre una obra en la que descobreix aportacions singulars i correspondències amb pràctiques contemporànies com el pop art, l’assemblage o el ready-made. És en aquest procés en el que se li obren múltiples interrogants sobre els processos de legitimació artística i els mecanismes de construcció del patrimoni cultural local.

Amb la intenció d’investigar, recollir suports i resoldre dubtes, el Colectivo Julio es presentà a la Convocatòria d’Arts Visuals /UNZIP 2016 en la modalitat d’exposició, de la que sorgeix el projecte “Julio Julian. Retrospectiva”, una forma de compartir, amb voluntat renovada, la vigència d’una obra que considera valuosa i representativa del capital simbòlic i cultural del Prat.

————————–

ACTIVITATS OBERTES

Divendres 9 de desembre 2016

a les 19h.

Inauguració

Dissabte 14 de gener 2017

d’11.30 a 13.30 h.

ZACATÚA. Entremaliadura acompanyada a l’exposició

Dissabte 28 de gener 2017

d’11.30 a 13.30 h.

CARABA: conversa entretinguda al voltant del procés de patrimonialització

del llegat artístic de Julio Julián

Modera: Mariona Moncunill

DURANT L’EXPOSICIÓ

Seu temporal del Colectivo Julio – Sessions tots els dimarts de 18.30 a 20.30 h.

————————–

Aquesta exposició és el resultat del projecte seleccionat en la modalitat de Projecte expositiu de la Convocatòria d’arts visuals /UNZIP 2016.

Procés d’acompanyament a càrrec de:

Mariona Moncunill, Lluc Mayol, Jose Antonio Delgado, Mercè Ubalde i Esther Merchán.

JULIO JULIÁN. Retrospectiva