Keep On Playing, de Juan Antonio Cerezuela / Homesession - Concèntric: La Capella

19:0021:00 h
Lloc:
Hospital, 56 08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres
Keep On Playing pretén donar cabuda a una de les qüestions principals plantejades arran del projecte P L A Y, desenvolupat durant la beca Exchange de Homesession a Belgrade AIR (Sèrbia). El projecte explorava, des d’un enfocament personal, si és realment possible deixar de ser artista, i si hi ha altres maneres d’estar —o no— en l’art.

Durant el període de residència, l’artista va poder canalitzar aquesta pregunta a través del bàsquet, un àmbit completament aliè a ell que va dur a un extrem la seva relació i el seu compromís amb aquelles reflexions que suscitava el projecte.

Keep On Playing planteja un diàleg a mig camí entre la reflexió, el joc i allò performatiu, i aborda algunes de les qüestions que circumden aquesta investigació: el sentiment de pèrdua que es produeix en abandonar una zona de confort (que alhora parteix d’un discomfort); l’exploració de territoris grisos no definits de la identitat (i, per tant, no classificables); les relacions implícites entre ment i cos o entre control i descontrol; la reflexió a través del cos; l’acceptació del fracàs, i la idea de recuperar el joc com una cosa perduda en el procés creatiu.

 

Juan Antonio Cerezuela (Cartagena, 1982)

Des d’una pràctica interdisciplinària, en la investigació artística de Cerezuela acostuma a ser-hi sempre present la correlació entre llenguatge, temps i espai, a través de projectes d’instal·lació, performance i intervenció site-specific, en què el silenci, la latència, la invisibilitat o la il·legibilitat es repeteixen constantment mostrant diferents tensions. El seu treball ha estat exposat al Born CCM, Centre d’Art Santa Mònica, Fabra i Coats, La Espronceda, Fundación Gabarrón (Múrcia), CEART (Madrid) o el MAC (la Corunya). Ha estat guanyador de la beca Exchange de Homesession a Belgrade AIR, la beca a artistes visuals de l’ICARM i les beques d’experimentació La Escocesa. Des de 2018, és resident de la fàbrica de creació La Escocesa.

 

Activitat en col·laboració amb Homesession

Imprescindible inscripció prèvia a lacapella@bcn.cat (fins al 16 de maig)

NOTA PER A ASSISTENTS A L’ACTIVITAT: cal assistir-hi amb roba còmoda o d’esport.

HI COL·LABOREN: l’activitat compta amb la col·laboració de membres de l’equip de bàsquet Panteres Grogues, club esportiu LGTBI+ & friends de Barcelona.

Keep On Playing, de Juan Antonio Cerezuela / Homesession – Concèntric: La Capella