GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

La lluita per l'espai urbà, 2006

18:0020:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Screening

La lluita per l’espai urbà. Projecció de documental i debat

El documental realitzat per Jacobo Sucari en el 2006 situa els violents canvis que genera el desenvolupament urbà en els paisatges i en els habitants del barri del Poblenou de Barcelona.

La lluita per l’espai urbà mostra les formes de resposta de diferents agents que actuen en el territori: associacions veïnals, treballadors de les fàbriques, artistes que comparteixen tallers i okupes d’espais en desús.

El documental s’introdueix en tot aquest teixit social reflectint el conflicte entre el nou i el vell, entre el patrimoni com a memòria social i el progrés com un bell àngel destructor.

De 18 a 19 h, projecció del documental La lluita per l’espai urbà.

De 19 a 20 h, debat amb la participació de Tere Badia, directora d’Hangar; Salvador Clarós, president de l’Associació de Veïns de Poblenou; i Jacobo Sucari, artista visual i realitzador del documental.

El debat vol recontextualitzar els processos de transformació d’un barri, des de la perspectiva de l’acció social i la gestió cultural, en un context clau en la transició dels mecanismes de producció i els usos dels espais.

L’activitat forma part del programa En Transició-Treball de Cohabitar entre-.


La lluita per l’espai urbà, 2006