La muerte en la calle. Taller de videocreació.

11:0014:00 h
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala
AV Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 Hospitalet de Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Projecte de col·laboració
La muerte en la calle. Taller de videocreació del Programa Art i Territori 2020.
En el marc de l’exposició Our garden needs its flowers

Aquest taller, que porta per títol “La muerte en la calle” forma part del programa “Art i territori” que impulsa el Districte Cultural de
L’Hospitalet en col·laboració amb el Festival LOOP Barcelona. Es va desenvolupar entre el juny i el novembre del 2020 a l’espai de creació La Infinita i va tenir com a punt de partida el projecte Aquellas que no deben morir, del col·lectiu Las Huecas.

Els vídeos que es presenten responen a plantejaments molt diversos al voltant del concepte de la mort, obrint vies d’exploració que van des dels rituals quotidians lligats al calendari de tradicions —com és el cas de la festa dels difunts a Querida Muerte, de Neus Martínez Farran—, passant per l’absurd i l’absència, davant dels objectes perduts al carrer amb els quals ens confronta Maria Oliveras amb el seu treball Encontrar todos los objetos perdidos, o per la reconstrucció
d’una peripècia vital a partir de documents trobats prop d’un contenidor d’escombraries, a La herencia de la tía Elvira, de María Cortés, fins a l’evocació nostàlgica de temps passats a través d’un recorregut per les ruïnes d’una urbanització abandonada reflectida a Canadá Park, d’Irene Mur. Totes quatre van col·laborar també en una peça col·lectiva que pren el títol de Taüt, creada a partir d’una acció performativa al carrer i realitzada en un moment en què la mort estava en boca de tothom, sota l’influx de la pandèmia de la covid-19.

Participants: Neus M. Farran, Maria Oliveras, María Cortés i Irene Mur.
Direcció i coordinació del taller: Salvador Sunyer (director i productor cinematogràfic), Jordi Colomer (artista visual i fundador de La Infinita) i Matteo Guidi (artista).

La muerte en la calle. Taller de videocreació.