LAB GEOARTIVISMES medis locatius+arts digitals+acció social

18:0019:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

JORNADES OBERTES SOBRE MITJANS LOCATIUS EN CONTEXTOS SOCIALS PROBLEMATITZATS. MICROTALLERS I LABORATORI

2, 8, 22, 29, 30 i 31 Octubre 2015, Hangar, Poblenou.

Geoartivismos és una trobada que reuneix a investigadors/es, desenvolupadors/es del SIG (sistema d’informació geogràfica) opensource i col·lectius socials al voltant de mitjans locatius, incidint en les cartografies col·laboratives online i la seva potencialitat per a connectar entorns locals.

Posarem en marxa dinàmiques i projectes de geoartivisme* per a millorar la comunicació i la capacitació digital de col·lectius i veïns/es i realitzarem un prototip a partir de l’aplicació que el col·lectiu Constelaciones desenvolupa (per a la / per al) webdoc sobre la reconversió de Poblenou.

Les jornades consten de varis microtallers sobre eines i dinàmiques per a la comunicació entre col·lectius, per al desenvolupament de cartografies online col·laboratives i per a la creació de webdocumentals amb contingut geoposicionats i d’anàlisi crític d’aquests mitjans.

A més a més dels microtallers, la trobada consta de dos dies de laboratori intensiu en el qual els col·lectius i veïns/es de Poblenou prototiparan el seu projecte amb el suport de programadors/es, problematitzadors/es i tutors/es.

D’aquesta manera es farà un tast col·lectiu de la Webapp Constelaciones Poblenou, que el colectivo Constelaciones està desenvolupant en la seva residencia a Hangar. Els tallers s’adaptaran al nivell i necessitats de les persones que hi participin.

El primer microtaller “XARXES EFICIENTS I ÈTIQUES” de Geoartivismes amb la Beka Iglesias es realitzarà divendres 2 d’octubre, i es requereix inscripció prèvia.

Quan:

  • Divendres 2 d’octubre 2015
  • Dijous 8, 22 i 29 d’octubre 2015
  • Divendres i dissabte 30 i 31 d’octubre 2015

 

Horaris:

  • Divendres 2 d’octubre de 19h – 21h
  • Dijous 8 d’octubre de 19h – 21h
  • Dijous 22 d’octubre de 17h – 19h
  • Dijous 29 d’octubre de 19h – 21h + Bar
  • Divendres i dissabte 30 i 31 d’octubre de 19h – 21h

 

Lloc:

Hangar, Poble Nou S’agraeix compromís d’assistència continua, ja que treballarem en grup.

LAB GEOARTIVISMES medis locatius+arts digitals+acció social