GRAF, l’agenda que suma totes les agendes.

Si encara no reps la nostra Newsletter, pots subscriure't aquí

Le jour et la nuit du réel - sessió d'escolta amb Colleen

18:0020:00 h
Lloc: Chiquita Room
Villarroel, 25
08011 Barcelona
Esdeveniment no confirmat.
Preu: 7€
Altres

No hi ha acte de creació artística sense presència total – física, mental i emocional – de Colleen davant les seves eines de treball. Cécile Schott sempre ha mantingut un diàleg amorós amb els nombrosos instruments de música que li han permès expressar-se musicalment des de fa més de 20 anys sota el seu nom artístic, i més de 30 des de que va començar com adolescent a tocar una humil guitarra clàssica a la seva habitació.

El fil conductor del seu treball ha sigut l’acte de “bussejar” en la matèria musical, immersió que mai va ser tan profunda com amb la síntesi. Aquest és el mètode de treball que va començar a explorar a fons amb el seu vuitè àlbum, Le jour et la nuit du réel, realitzat amb un sol sintetitzador semi-modular, el Moog Grandmother, i dos efectes de delay, en un procés 100% analògic. La síntesi, l’art de crear i esculpir sons a través de circuits elèctrics, és un terreny de joc inesgotable, ja que les combinacions són pràcticament infinites. 

Durant 14 mesos, d’agost de 2021 a octubre de 2022, 6 dies a la setmana, Cécile es va asseure davant del seu Grandmother en el minúscul espai del seu estudi en el seu pis de Barcelona. Allà va estar simplement present, canviant paràmetres, cablejant patches, escoltant els sons que es formaven, prenent notes i gravant esbossos per tornar a ells una vegada i una altra, fins que va sorgir aquest doble àlbum que pretén revelar, a través de transformacions i permutacions radicals, la complexitat d’allò real i la impossibilitat d’abraçar-lo per complet. En aquesta sessió, escoltarem el disc en vinil i ella compartirà les partitures i patch sheets, per fer-nos testimonis del seu moment de recerca.

Le jour et la nuit du réel – sessió d’escolta amb Colleen