Lectures desesperades. Grup de lectura sobre art i educació

18:3020:00 h
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Lectures desesperades és un espai de trobada per llegir i comentar col·lectivament textos sobre pedagogia i arts contemporànies. Es tracta d’una activitat de lectura periòdica i oberta a qualsevol persona interessada que vulgui compartir i aplicar els continguts que hi debatrem.

Dijous 16 de maig, a les 18.30 h
¿Qué es la autoridad?, de Hanna Arendt

Amb els seus escrits Hannah Arendt ens ajuda a entendre la càrrega històrica i conceptual de conceptes com son el treball, l’acció política o la revolució. En el seu llibre d’assaigs publicat el 1961 Entre el pasado y el futuro: ocho ejercicios sobre la reflexión política, hi ha un capítol dedicat al concepte d’autoritat que es pot relacionar amb idees que proposen l’autora bell hooks o el col·lectiu Chto Delat?

Dimarts 13 de juny, a les 18:30 h
Prácticas instituyentes. Fugarse, instituir, transformar, de Gerald Raunig

Dimarts 4 de juliol, a les 18:30 h
No-coses: canvis radicals del món en què vivim, de Byung-Chul Han

La lectura d’aquesta sessió ha estat escollida per l’artista Enric Maurí i tindrà lloc en el marc de l’exposició Tik Tak. L’impacte de l’economia global en els cossos. A partir del llibre No-coses: canvis radicals del món en què vivim del filòsof contemporani Byung-Chul Han, establirem associacions entre el treball de l’artista i el pensament d’aquest pensador.

Lectures desesperades. Grup de lectura sobre art i educació