Lenta estrella fugaz / DU-DA

18:3020:30 h
Lloc: CC Sant Andreu
C/ Gran de Sant Andreu, 111
08030 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 20.06.2024.
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Lenta estrella fugaz és un espai per a expandir el temps. En aquesta estranya època d’acceleració deshumanitzada, violència i incertesa, els nostres cossos es contrauen i es tanquen en un intent animal de protegir-se. Lenta estrella fugaz és una invitació a deixar el mòbil en una caixa. Si tens pressa, fas una pausa, si no tens temps, vine que te l’expandim. L’escolta profunda ens connectarà amb el palpit, la vibració, els sons i la música. Donem-li unes moixaines a aquest malparat cos col·lectiu des de la poesia encarnada. Ulls tancats i cor obert.

L’activitat estarà dinamitzada per la Clara i la Sarai del col·lectiu du-da.

Dirigit a persones de totes les edats amb ganes d’entregar-se a una pràctica lenta de meditació. No són necessaris coneixements previs.

Es recomana assistir amb roba còmoda.

Per a les interessades, hi haurà una visita prèvia a l’exposició el cel les estrelles a les 18:00 h.

Activitat gratuïta, requereix inscripció.

Aquesta activitat forma part del projecte expositiu el cel les estrelles comissariat per HAMACA en el marc del cicle Temporals 2024.

No hi ha res més humà que mirar al cel i saber-se’n part, minúscula això sí, de la immensitat. Mirar el firmament ens absorbeix i ens porta a pensar en allò desconegut, la mort, el pas del temps i tot allò que ens transcendeix i que no podem comprendre.

El cel les estrelles és una exposició sobre la contemplació, sobre aturar el moviment per parar atenció, sobre observar realitats accessibles i properes que tenen molt a dir-nos (el cel, les estrelles), sobre treure la mirada de punts de vista abstrets (mirar-nos les mans, la nostra taula de treball, el nostre reflex al mirall, mirar des d’una escala humana a una escala humana) per a mirar a altres immensitats desconegudes i misterioses, que van molt més enllà de nosaltres. Convida a relacionar allò tangible amb allò intangible i el cos amb l’esperit. Aquesta proposta és un assaig que ens demana que mirem cap amunt, un gest atàvic que ens connecta amb les grans preguntes que sempre ens hem fet i que encara no som capaces de respondre.

Artistes: Lluís Escartín, Maria Molina Peiró, Helga Juárez i Jara Rocha.

Lenta estrella fugaz / DU-DA