GRAF, l’agenda que suma totes les agendes.

Si encara no reps la nostra Newsletter, pots subscriure't aquí

Les estrelles sobre el Guinardó / HAMACA

18:4521:15 h
Lloc: CC Guinardó
Ronda del Guinardó, 113
08041 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 06.03.2024.
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Què entens del més enllà? Què saps dels forats negres que hi ha en la nostra galàxia? Hi ha coses que et fan sentir petita, temporal, fútil o humil? Es podria algun dia reconèixer tot el que existeix? Què sents quan mires el cel les estrelles?

El 16 de febrer, com a activitat paral·lela a l’exposició “El cel les estrelles”, proposem un passeig nocturn per a l’observació d’elements i fenòmens presents en el firmament visible i per a llençar algunes preguntes que sorgeixen quan mirem cap a la immensitat. La deriva servirà per a introduir aspectes bàsics de l’astronomia i algunes de les reflexions que proposa l’exposició. Al finalitzar el passeig tornarem al CC Guinardó, on podrem utilitzar telescopis per a finalitzar l’activitat mirant molt més enllà del que els nostres ulls poden veure per si mateixos.

El passeig guiat estarà dinamitzat per Jaume Mas, coordinador del Planetari Municipal de Barcelona, i HAMACA, comissaries de l’exposició “El cel les estrelles”. L’observació astronòmica a través de telescopis anirà a càrrec d’Àlex Rubio, president d’AstroBarcelona, amb el suport de Jaume Mas.

Informació pràctica:

Es tracta d’una activitat a l’aire lliure i el camí comporta desnivells, terra no asfaltat i mal il·luminat (dificultat mitjana de passeig). Es recomana roba d’abric, sabates còmodes i portar lot.

Dirigit a: persones del barri interessades en una introducció a coneixements científics (astronomia, meteorologia, ciències ambientals…) vinculats a l’observació del cel des d’una perspectiva situada.

Llengua: castellà i català

Punt de trobada: Porta principal del CC Guinardó. L’activitat estarà subjecte a les condicions de visibilitat del dia (si plou o hi ha boira, es posposarà).

Passeig guiat pel barri per a observar el cel | Divendres 16, de 18:45h a 19:45h

Observació a través de telescopi | De 20:00h a 21:15 h

  • Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Les estrelles sobre el Guinardó / HAMACA