LES NOU: Amas / Cercle de Fades / Eléonore Ozanne

18:0019:30 h
Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

LES NOU és un cicle de presentacions dels projectes en residència a l’espai de producció de pràctiques performàtiques NauEstruch de l’Estruch a Sabadell. Cada trimestre, NauEstruch acull en residència tres projectes d’arts visuals i performàtiques. Dins el programa Concèntric, La Capella acull la presentació de les artistes i col·lectius residents a Nau Estruch durant la primavera de 2024. Es tracta d’una col·laboració que reforça les complicitats de tots dos espais en relació a la performance i a la seva expansió en l’àmbit de les arts visuals.

Durant aquests mesos, Nau Estruch ha comptat amb el col·lectiu de música electrònica i art d’acció AMAS, el també col·lectiu multidisplinar Cercle de Fades dedicat a la performance i l’art sonor, i l’artista Eléonore Ozanne, que desenvolupa una pràctica vinculada a la noció de cos i frontera.

AMAS, Realisme Agencial/ Quines Xarxes Teixeixen Móns? 

Amas és un projecte col·laboratiu mutant format per 7 dones/no binàries, de música electrònica en diàleg amb art d’acció i pensament, inspirat per la figura de les tradicionals bussejadores de perles japoneses Ama resignificades com a bussejadores de l’inconscient.

Fundat per Ivana Ray Singh (Menorca) l’any 2017, i format per Neus Abellán (Sabadell), Fernanda Alemán (Argentina), Lupe Blázquez (Cuba), Annia Chwaliszewska (Polònia), Kira Pérez (València) i Clara Cortés (Barcelona).

Els seus projectes d’investigació interdisciplinaris han rebut beques de suport de l’OSIC en 2020, 2021 i 2022. Han realitzat performances a diversos espais artístics com Iklectic i New River Studios (Londres) i a festivals com BAM! (2023 i 2022), FIM Vilaseca (2023) i Ombra (2019), d’entre altres.

 

Realisme Agencial/ Quines Xarxes Teixeixen Móns? 

El projecte presentat en residència a La Nau Estruch per Ivana Ray Singh i Neus Abellán, Realisme Agencial/ Quines Xarxes Teixeixen Móns? és una investigació visual, sonora i performàtica iniciada a partir del llibre Meeting the Universe Halfway de la física Karen Barad, a on exposa el concepte del realisme agencial (la proposta que la realitat es genera a partir de les intra-accions entre tots els elements que la conformen).

Amas investiguen com teixir altres mons possibles, més beneficiosos, a partir d’intra-accions recollides per una gran xarxa de sensors, generant diàlegs difractius amb els espectadors.

 

CERCLE DE FADES, cridant la meva ànima

Col·lectiu multidisciplinar que, des de la performance com a nucli, orbita entre l’art sonor i visual. Està format per Júlia Suñer Coma, Alba Mendoza i teresa w. Han performat en espais com la Fundació Miró (2023), el Centre d’Arts Santa Mònica (2022) i el Festival Art Nou (2022), entre d’altres, i han residit a l’Estruch, Fàbrica de Creació de Sabadell (2023-24) i al Centre Cívic Barceloneta (2021-22). També han obtingut la Beca de Residència d’Arts Visuals i Pràctiques Performàtiques (2023) de la Nau Estruch, el Premi Menció Especial Performance d’Art Emergent Sabadell (2022), i han estat finalistes de la Beca de la Fundació Guasch Coranty (2021). Recentment han comissariat l’exposició si els cossos fossin cossos (2024) al Centre Cívic Barceloneta. 

cridant la meva ànima

cridant la meva ànima neix de la necessitat de buscar un espai on compartir la nostra consciència espiritual en comunitat. En un moment on la fe occidental es troba fragmentada en forma de noves religions i de múltiples creences ens preguntem com canalitzar de forma col·lectiva la nostra consciència espiritual. Amb la certesa que ens permet transitar la incertesa de viure, i acompanyar-nos en un present, un passat i un més enllà plegades. La performance, en el seu procés d’investigació, cerca posar paraules a una cosa que no té nom.

Instagram: @cercledefades

 

ELÉONORE OZANNE, Despertar junts i Dia sí, dia també

Eléonore Ozanne és una artista multidisciplinar i treballa en la relació entre cos i fronteres. Mitjançant el desplaçament, l’artista dibuixa el concepte de frontera com a límits físcs on els comportaments canvien o murs invisibles que s’atravessen a diari.

Utilitza el cos com a eix central del seu treball i explora, mitjançant accions, el desplaçament a través, a l’altra banda o cap endins d’espais o de temps predetermintats.

Al llarg de la residència treballarà sobre dos projectes: Despertar junts Dia sí, dia també.

Aquests projectes indaguen sobre les pràctiques quotidianes al voltant dels nostres llits, en particular, quan ens despertem i quan ens aixequem. El moment en què el cervell canvia d’estat de consciència. Aquest acte que fem cada dia, de manera diferent segons els cossos i les vides, i que consisteix a obrir els ulls i transitar des del somni a la realitat.

Si et pica la curiositat i vols participar-hi, envia´ns un correu a comunicacioestruch@ajsabadell.cat!

www.eleonoreozanne.com

LES NOU: Amas / Cercle de Fades / Eléonore Ozanne