LEVEL LEVEL: Harry Gould Harvey IV

Lloc:
Carrer Riereta 29, Barcelona, 08001
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Harry Gould Harvey IV: LEVEL LEVEL

09.05 – 08.07.2024

 

LEVEL LEVEL és una exposició individual de Harry Gould Harvey IV desenvolupada en resposta a la configuració espacial de la galeria. Comença amb dos dibuixos -un principi fonamental de la pràctica de Harvey- exposats darrere del taulell de la recepció. Aquestes obres sobre paper, titulades Estas obras  ShⒶdows B444 Babylon i W/h/Ⓔ/n D\r\e\a\m\i\n\g, van ser produïdes com a part d’una sèrie més àmplia en el període previ a la inauguració, i per a l’artista indiquen el to de la resta de l’exposició. La seva seva imatgeria, llenguatge i simbolisme poden utilitzar-se com a un visor a través del qual mirar la resta de l’exposició. 

 

A continuació, Oj⏿ Rojo LEVELLEVEL, se situa en el primer espai principal de l’exposició, una instal·lació lumínica formada per dotze anivellis làser instal·lats en una línia horitzontal aproximadament alineada amb l’altura del cor de l’artista i col·locats verticalment els uns amb els altres per a crear una quadrícula. Aquests làsers en concret s’utilitzen en la construcció per a assegurar línies rectes consistents, però la tecnologia té els seus orígens en l’ús militar i per a l’artista apunten tant a la precisió com a la vigilància.

 

En passar a la galeria del fons, hi ha una línia de petites escultures i objectes trobats emmarcada per dos petits dibuixos a llapis emmarcats en Juglans nigra (nou negra). Aquests components estan disposats junts per a formar l’obra singular RⒶhⒶb’s Scarlet Chord, i penjats a la mateixa altura que la línia làser horitzontal de la sala anterior. La majoria dels objectes estan tallats en cera vermella industrial, el material derivat del sacrifici utilitzat en l’emmotllament a la cera perduda, una tècnica emprada per artistes des de fa més de 3000 anys. La forma original que es fondrà és fabricada i després fosa per a ser substituïda per bronze o un altre material amb un valor significativament major que la pròpia cera. L’obra també inclou diverses peces de fusta, tallades a partir de branques senceres d’arbres, una de les quals és Ilex Opaca (Hollywood), una fusta dura perenne que pertany a l’ecologia autòctona de la regió de l’artista i guarda en el seu nom una ressonància cultural amb la indústria cinematogràfica. Acompanyant l’obra mural està Metro/Nomos, un metrònom de fusta d’imitació blau i un altre vermell col·locats un al costat de l’altre. Els metrònoms produeixen un ritme seqüencial que es repeteix. Encara que estan ajustats als seus propis temps, hi ha moments en els quals se sincronitzen. Junts fan en el so el que els làsers fan en l’espai.

 

L’exposició s’estén fins al pati, on un únic globus vermell està lligat al tanc blau d’heli que l’omple diàriament. Per a l’artista, la materialitat d’aquesta peça -i de fet en totes les peces- conté en si mateixa un simbolisme conceptual. L’heli és un material que té la voluntat d’escapar de la nostra atmosfera terrestre, constantment elevant-se fora d’aquest món i cap al cel.

LEVEL LEVEL: Harry Gould Harvey IV