GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

L'hora del pati | Videoart i música

21:0023:55 h
Lloc: M|A|C Presó
Muralla de la Presó, 2
08302
Preu: Activitat gratuïta
Festival

dissabte 20 de juliol
21.45 h
(obertura de portes: 21 h)

Abel Jaramillo
LUCE
Adrian Melis
+ Sorteig gandula solidària
+ AzoOka

 

Abel Jaramillo
Los fuegos, 2023
16’

Los fuegos aborda una narració a través de diverses escenes que són una i tres pel·lícules, imatges que transiten i es repliquen en diferents èpoques i llocs i que es van trenant a través del foc. Una carta des de la perifèria de París que parla sobre la por a un incendi és retransmesa per una ràdio en exili. Hi ha una pulsió per emmagatzemar pel·lícules i salvar-les del foc i una imatge sorgeix per accident. Un diàleg entre dues ciutats: un motí en la presó de Badajoz i una sèrie d’incendis en uns estudis de cinema a Roma. Com un mirall en la història, aquell foc que són tots els focs arrasava en els nostres temps una ciutat replicada de Roma en uns estudis de cinema i una presó com a símbol d’un món que estava per canviar, que està canviant. Aquelles cendres que ens parlen, com una veu clandestina, sobre la transformació, sobre posar el cos davant un protocol d’incendis. Una cerca per trobar la forma. La forma que té la por al foc, la forma de la por, la forma del foc. La forma de les nits sense dormir. El que podrien ser una, cap i quinze mil pel·lícules. Una mirada circular: mirar tots els focs des de tots els punts de vista. Una mirada des de la ficció: mirar el mateix foc i pensar que sempre és un foc diferent. Vigilar al vigilant i ballar en els terrats. Mirar les formes que queden i les imatges que falten.
Performance i veu: Alex Paniz i Itziar Okariz / Veu i so: Agustín Jerez

Abel Jaramillo
(Badajoz, 1993)
www.abeljaramillo.es

 

LUCE (Lucas Oliete)
Vídeos Diarios 2021-2022, 2021-2022
13’50’’

Les seqüències són espais i llocs que capten l’atenció de l’artista, fragments breus que pretenen registrar i arxivar els seus passejos, en la seva majoria, a la ciutat de València i voltants. Pràctica íntimament lligada al seu procés creatiu, aquests fragments breus es barregen amb algunes narratives més concretes, on existeix una interacció més gran amb l’entorn. La ciutat està en contínua transformació i aquesta documentació obsessiva pretén “alentir” el canvi. En acabar el dia,  projecta directament les imatges des de la cambra en una idea de repassar i resumir el viscut.

LUCE (Lucas Oliete)
(València, 1989)
www.tumblr.com/luceabc

 

Adrian Melis
Tales from the mountaintop (Relatos desde la cima), 2019
10’

Projecte audiovisual col·laboratiu en el qual participen 30 individus d’origen cubà que resideixen a les proximitats de les muntanyes de Sierra Maestra, un lloc històricament significatiu de la Revolució Cubana. Aquests habitants, que ara viuen en condicions difícils, seran convidats a recrear el paisatge sonor de les gestes revolucionàries utilitzant objectes i materials trobats al seu voltant. Aquesta tècnica, coneguda com a Foley Art, els permetrà imitar sons naturals i accions clau de la revolució. El projecte pretén exposar la bretxa entre la ideologia política passada i la realitat actual de desil·lusió i decadència, creant un contrast entre el que es veu i el que s’escolta en un context de valors ètics i estètics desfasats. Tales from the mountaintop situa l’espectador enmig de dues realitats: una social i una política, representades pels actuals habitants d’un lloc marcat pel fracàs d’un projecte social.
Projecte encarregat per CIFO Art Foundation. Cortesia de l’artista i ADN Galeria

Adrian Melis
(L’Havana, Cuba, 1985)
www.adrianmelis.com

 

Sorteig de la gandula solidària
Sorteig entre tot el públic que hagi comprat números aquest dia d’una de les 9 gandules solidàries que han intervingut 9 artistes de manera altruïta. Si us toca, us l’endueu a casa!
Podeu veure els autors i les gandules aquí.

 

Azo0ka
Andrea Fuentes, coneguda artísticament com a Azo0ka, és una DJ que destaca per la seva capacitat de fusionar House, Techno i Trance, fent de les seves sessions viatges sonors plens de ritmes que captiven l’audiència, consolidant-la com una figura prometedora en l’escena electrònica.
@azo0ka

L’hora del pati | Videoart i música