GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

L'hora del pati | Videoart i música

21:0023:55 h
Lloc: M|A|C Presó
Muralla de la Presó, 2
08302
Preu: Activitat gratuïta
Festival

divendres 12 de juliol | Programació FAMILIAR
21.30 h
(obertura de portes: 21 h)

Martin Vitaliti
Yorikok Mizushiri
Josep Maynou
Blanca Gracia
+ Sorteig gandula solidària
+ The Box

 

Martin Vitaliti
La caza del Zorro, 2023
8’3’’

Aquesta instal·lació pren el curtmetratge The Fox Hunt, de la sèrie Silly Symphony produïda per Walt Disney l’any 1931, i proposa una reflexió sobre els mecanismes utilitzats en els processos industrials del cinema d’animació d’aquell moment per crear la il·lusió del moviment. Es refereix, d’una banda, a la sincronització del so amb la imatge i, dins d’aquesta, a la relació entre la figura i el fons. En la revisió exhaustiva d’aquest procés, Vitaliti descobreix l’error que propicia un nou trenat dels elements constitutius de la pel·lícula fins a proporcionar-ne una lectura panòptica.

Martin Vitaliti
(Buenos Aires, Argentina, 1978)
www.martinvitaliti.net

 

Yoriko Mizushiri
Anxious Body, 2021
5’47’’

Éssers vius, objectes inanimats, formes geomètriques i línies. Del contacte d’aquestes diferents entitats en neix una nova direcció.
Mescla so: Seigen Ono / Banda sonora: Yuka C. Honda

Yoriko Mizushiri
(Towada, Japó, 1984)
www.imoredy.com

 

Josep Maynou
UNTITLED_ 2021_2022, 2022
8’5’’

Untitled és una recopilació de l’acció repetida de llançar i apuntar: un moment precís en el temps que combina un esforç de càlculs complexos i ardu entrenament. La lleugeresa d’aquest gest, sempre en entorns domèstics, contrasta amb la meticulositat de la seva preparació. Com en un joc d’obstacles, l’artista crea petits circuits aparentment improvisats que s’activen amb el moviment i es converteixen en mecanismes sorprenents i objectes escultòrics. Amb el temps, aquesta acumulació de gestos de l’artista es converteix en una espècie de diari, tant com l’inici d’un nou enfocament en la pràctica escultòrica.
Text: Sira Pizà

Josep Maynou
(Barcelona, 1980)
www.bombonprojects.com/represented/josep-maynou

 

Blanca Gracia
Acmé (en dos variaciones), 2017
7’43’’

Acme és una pel·lícula que combina imatge real i animada. El vídeo mostra imatges filmades d’un “mummers’ play”, obres de teatre pròpies de l’edat mitjana que tenien com a fi portar un missatge moralitzador a la població. Igual que en aquelles representacions, els actors que participen en aquesta obra són amateurs, la importància no resideix en la qualitat de l’actuació, sinó en el valor simbòlic que els confereixen les disfresses que porten. Així, els intèrprets es converteixen en figures arquetípiques.
Direcció: Blanca Gracia / Música: Marina de Lucas / Direcció de fotografia: David Heofs / Ajudant de fotografia: Lucas Couto / Muntatge i animació: Blanca Gracia / Edició i etalonatge: David Heofs / Post-producció: Yu Nishizuka / Direcció d’art i maquetes: Blanca Gracia / Vestuari: Olga Sola / Ajudants d’art: Blanca Bonet i Carlota Wilmshurst / Actors i actrius: Fernando Gimeno GraciaEnrique Maier LlamasÁlvaro F. GarcíaÁngela Ameztoy GallegoJuan Carlos BrachoBlanca BonetCarlota WilmshurstBlanca UlloaPaloma MarinéOlga GonzálezJuan AmeztoyAlejandro PeralPablo GarcíaFrancisco Jordán i Álvaro Martín.

Blanca Gracia
(Madrid, 1989)
www.blancagracia.com

 

Sorteig de la gandula solidària
Sorteig entre tot el públic que hagi comprat números aquest dia d’una de les 9 gandules solidàries que han intervingut 9 artistes de manera altruïta. Si us toca, us l’endueu a casa!
Podeu veure els autors i les gandules aquí.


The Box
És un taller audiovisual interactiu que conjuga les projeccions amb càmera endoscòpica i la música electrònica. És el mateix públic qui, mitjançant la manipulació diferents objectes quotidians (colador de cuina, joguines infantils, etc.), la càmera, les controladores i els teclats acaben construint l’espectacle amb l’assessorament de l’artista.
@batista_djvj

L’hora del pati | Videoart i música