Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

LITERARTURA - Ajoblanco

18:0020:00 h
Lloc:

Preu: 8€

LITERARTURA és una activitat que vol investigar els camins d’anada i tornada de la paraula a la imatge a partir de la lectura i el comentari de textos literaris que guarden relació temàtica, formal o contextual amb les arts plàstiques.

En aquesta segona edició proposem una sèrie de reunions a la seu de la Fundació Suñol per celebrar un col·loqui al voltant de lectures vinculades a les exposicions i el fons de la col·lecció. Les sessions s’iniciaran amb la visita comentada a la mostra i comptaran amb la participació d’artistes, escriptors i comissaris.

 

AJOBLANCO LIBERTARIO 1977 | 24.04

Pepe Ribas, el fundador de la revista mítica de l’època de la Transició, Ajoblanco, intenta  reconstruir les seves memòries com artifex d’una de les aventures culturals més importants d’aquells anys amb Los 70 al destajo.  La història d’una utopia i del seu fracàs amb les vides entrecreuades de molts personatges: Quim Monzo, Luis Racionero, Mariscal, Nazario, Agustin Garcia Calvo, Canet Rock, El Joglars i Els Comediants, Ocaña, Burning, Terenci Moix, Moncho Alpuente, Salvador Paniker, Ceesepe o Pau Riba. Revisitarem el llibre escrit per Pepe Ribas on es repassen els temes tractats als diferents exemplars d’Ajoblanco publicats al 1977, per constatar la seva vigència avui en dia.

També revisarem La vida cotidiana del dibujante underground, crònica sentimental i dietari  eròtic dels amors i aventures de la tropa que va protagonitzar els ambients llibertaris de la Barcelona dels anys setanta i vuitanta, escrit per Nazario, un dels actors clau del moment.

Amb la participació de Pepe Ribas.

 

Places limitades, imprescindible inscripció prèvia: info@fundaciosunol.org | 934961032