GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

LITERARTURA - Marc Larré

18:0020:00 h
Lloc:

Preu: De 8€ a 12€

LITERARTURA és una activitat que vol investigar els camins d’anada i tornada de la paraula a la imatge a partir de la lectura i el comentari de textos literaris que guarden relació temàtica, formal o contextual amb les arts plàstiques.

Continuem la tercera edició de LITERARTURA amb una sèrie de col·loquis a partir de lectures vinculades a les properes exposicions de la Fundació Suñol. Les sessions s’iniciaran amb la visita comentada a la mostra i comptaran amb la participació d’artistes i comissaris.

 

ACTE 37: Marc Larré. De aquellas fotos, estos barros | 19.06

Dia: Dilluns 19 de juny de 2017

Hora: de 18h a 20h

• Visita comentada a l’exposició ACTE 37: Marc Larré. De aquellas fotos, estos barros

23.05 – 23.06.2017

• Col·loqui sobre les següents lectures:

Lectura principal

Maria Zambrano, Pensamiento y poesía en la vida española, ed. Biblioteca Nueva, 2004

Lectura secundària de referència

Rafael Sánchez Ferlosio, Industrias y andanzas de Alfanhuí, Ediciones Destino, 2009

Amb la participació de l’artista, Marc Larré

Pensamiento y poesía en la vida española constitueix la resposta de Maria Zambrano a una crisi bifront: d’una banda, la crisi europea de la raó idealista, com un paradigma que ha perdut el seu paper fonamental en el sentit de l’existència, i de l’altra, la crisi espanyola, coneguda també com el “problema d’Espanya”, obert a finals del XIX i que culminaria amb l’experiència traumàtica de la Guerra Civil i el posterior exili de molts integrants del bàndol republicà. La superació d’aquesta problemàtica passa necessàriament per un nou model de racionalitat que l’autora creu trobar en la tradició cultural espanyola. A través d’una hermenèutica d’aquesta tradició, Zambrano descobreix en el “realisme espanyol” una manera genuïna de pensament hispà, que anomena coneixement poètic, caracteritzat per una inclinació a la materialitat de les coses, que inhibeix tot vol abstracte, i per una vocació eminentment pràctica, orientadora de la vida.

“Un llibre meravellós que fa realitat el que no existeix: Rafael Sánchez Ferlosio va inventar un nen i va marxar amb ell pels camins del seu paísnuevoviejo i va escriure el llibre més bell del seu temps. […] Una història plena de mentides veritables” (Miguel Delibes). Alfanhuí és l’espectador itinerant d’homes estranys però reals. Viu les aventures sense immutar-se, adaptant-les a una quotidianitat fantàstica en què res sembla estar fora de lloc.

 

Places limitades, imprescindible inscripció prèvia: info@fundaciosunol.org | 934961032


LITERARTURA – Marc Larré