GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

LITERARTURA - Miralda

18:0020:00 h
Lloc: Fundació Suñol
Calle Mejía Lequerica 14
08028 Barcelona
Preu: De 8€ a 12€

LITERARTURA és una activitat que vol investigar els camins d’anada i tornada de la paraula a la imatge a partir de la lectura i el comentari de textos literaris que guarden relació temàtica, formal o contextual amb les arts plàstiques.

Continuem la tercera edició de LITERARTURA amb una sèrie de col·loquis a partir de lectures vinculades a les properes exposicions de la Fundació Suñol. Les sessions s’iniciaran amb la visita comentada a la mostra i comptaran amb la participació d’artistes i comissaris.

 

CAMINS ENCONTRATS – MIRALDA. Obres 1977 i 215 | 29.05

Dia: Dilluns 29 de maig de 2017

Hora: de 18h a 20h

• Visita comentada a l’exposició Camins encontrats: Miralda. Obres 1977 i 2015

19.05 – 02.09.2017

• Col·loqui sobre les següents lectures:

Lectura principal

Jean-Anthelme Brillat-Savarin, Fisiología del gusto, Ediciones Trea, 2012

Lectura secundària de referència

Miguel de Cervantes Saavedra, Coloquio de los perros, Alianza Editorial, 2005

Amb la participació de Xavier de Luca, coordinador de l’exposició i adjunt a la direcció de la Fundació Suñol

Autor d’assaigs de naturalesa jurídica i política, Brillat-Savarin va ocupar els darrers anys de la seva vida a redactar aquesta obra dedicada a l’alimentació. El resultat va ser un llibre apassionant i certament bigarrat, on es barregen les ciències amb la història, les poesies i les anècdotes personals amb les receptes, les fórmules magistrals i les dietes, els aforismes i les narracions on els protagonistes són productes alimentaris. Amb aquesta fusió de gèneres, Brillat-Savarin va aconseguir un llibre amè, per més que l’autor, fill de la Il·lustració, perseguís establir les bases del que tenia per una nova disciplina, la gastronomia, a la qual volia revestir d’anàlisi científica.

Els gossos Cipión i Berganza, als que Miguel de Cervantes proporciona la facultat nocturna de la parla, entren de ple en el gènere del relat picaresc. La humanitat animal es contraposa a l’animalitat humana, motiu que serveix a l’autor per retratar la societat del seu temps a través dels diferents personatges que els conversadors canins treuen a col·lació.

 

Places limitades, imprescindible inscripció prèvia: info@fundaciosunol.org | 934961032


LITERARTURA – Miralda