GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

LOREM IPSUM: EXTRAVAGÀNCIA SONORA LES NITS DELS DIJOUS DE JULIOL AL MACBA

20:3021:30 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: 5€
Concert

 

Programa

DIJOUS 6, 13, 20 I 27 JULIOL, a les 20.30 h

DIJOUS 6 DE JULIOL, a les 20.30 h. Sala d’exposicions Convent dels Àngels

Fluxus techno

N.M.O. L’artista noruec Morten J. Olsen i el barceloní Rubén Patiño carreguen el llegat de Fluxus d’una pràctica disciplinada pròxima a l’exercici marcial i l’exercitació gimnàstica extrema, amb la mateixa naturalitat amb què les seves estructures de rave, techno i derivats abracen el tambor i la música per ordinador.

DIJOUS 13 DE JULIOL, a les 20.30. Atri Meier

Globus com a instruments

*La instal·lació d’Alex Mendizabal es podrà visitar a l’atri del museu de manera gratuïta durant tot el dia. A les 20.30 h apagat de la instal·lació a l’Atri Meier. A les 21 h comença la performance de Judy Dunaway a l’Auditori Meier.

Alex Mendizabal

La pràctica d’Alex Mendizabal es caracteritza per la construcció d’instruments i l’espacialització sonora i sovint adopta formes inusuals, com els films cecs, els concerts en moviment o la música subaquàtica. En aquesta ocasió, Mendizabal ocuparà l’atri del museu amb globus, sabó, cigrons i la intersecció sonora que provoca el seu creuament.

Judy Dunaway

Judy Dunaway va començar a experimentar amb globus inspirada per John Cage i influenciada pel moviment Fluxus, la improvisació lliure i altres avantguardes. La crisi de la sida de principis dels vuitanta la va portar a explorar sense inhibició l’extraordinària paleta sonora que obre la inadvertida qualitat conductora de so del làtex inflat.

DIJOUS 20 DE JULIOL, a les 20.30 h. Capella MACBA

Excèntrics amb banda

Felofón

Fela Borbone és autodidacte, exorcista de circuits electrònics i inventor del Mierdofón, un dispositiu que activa instruments de percussió (llaunes, bidons, safates) mitjançant petits bastonets impulsats per electroimants. L’autor de Rocanrol por el puto morro l’anomena «patxanga roboroquera».

Goodiepal & Pals

El danès Goodiepal ha invertit molt de temps i energia a fugir d’estereotips i expectatives. La seva croada per la pedagogia radical i l’especulació sci-fi amb notació gràfica per no avorrir a la futura intel·ligència artificial passa ara per la seva etapa més política, amb intervencions en camps de refugiats, lectures incendiàries sobre la noció d’Europa i format banda.

DIJOUS 27 DE JULIOL, a les 20.30 h. Capella MACBA

Òpera a base de rap

Lina Lapelyte

La peça Candy Shop és una cançó, una obra de música de cambra, una intervenció, una provocació, una audició i una classe de ball. En la seva versió The Circus, el septet de veus femenines s’acompanya d’una orquestra i cor masculí locals per desplaçar els jocs de poder de les cançons de rap a l’imaginari de la cançó de bressol.

 

Patrocinador principal d’activitats: Estrella Damm

 

 


LOREM IPSUM: EXTRAVAGÀNCIA SONORA LES NITS DELS DIJOUS DE JULIOL AL MACBA