Lorem Ipsum: Stine Janvin & Ula Sickle

20:30 h
Lloc: MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Arts en Viu

Echoic Choir, la nova col·laboració entre la vocalista Stine Janvin i la coreògrafa Ula Sickle, evoca el ritual de trobar-se en una pista de ball amb música a altes hores de la nit. Basant-se en la força del vocalisme acústic i la ressonància espacial, el projecte pretén crear un esdeveniment sensorial col·lectiu i immersiu situant els intèrprets i el públic en un mateix espai compartit, d’acord amb el format rave o club. El so, la coreografia i la llum, entre d’altres aspectes visuals de la peça, donen lloc a una potent experiència sinestèsica.

Mentre la societat es torna a obrir gradualment, la nova realitat sorgida amb la pandèmia de la covid-19 continua present en els nostres cossos i ments. Echoic Choires va crear durant la pandèmia i per a la pandèmia, assumint les normes de «distància física» com a paràmetres artístics. Però allò que inicialment havia de ser un ressò abstracte de la cultura de club es va acabar convertint en una evocació de la pandèmia mateixa, un temps marcat pel desig de proximitat i companyia.

Quan la noció de festa discotequera és encara un record llunyà per a molts, Echoic Choir posa en escena l’ambient i les sensacions d’una festa amb distanciament físic, proposant noves perspectives sobre el significat de la trobada social i la col·lectivitat durant una crisi global en què s’instava la gent a aïllar-se. La música és un collage de ritmes entrellaçats, efectes espasmòdics i paraules que sorgeixen de les veus i els cossos dels intèrprets quan respiren, canten i es mouen. Com una segona pell, la seva suor col·lectiva degota dels vestits de làtex. La presència dels espectadors afegeix un grau d’intensitat a aquest espai: barrejant-se amb els intèrprets, encarnen un nou tipus de ritual comunitari.

Lorem Ipsum: Stine Janvin & Ula Sickle