Los espacios de Barcelona. Miguel Ángel Madrigal

Lloc: LAB36
Trafalgar, 36
08010 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Miguel Ángel Madrigal inaugura la temporada a Lab 36 amb la seva nova sèrie d’escultures. L’artista mexicà centra la seva recerca en l’observació i exploració arquitectònica. Gràcies a una anàlisi perspicaç, Madrigal materialitza la seva mirada, construïda a partir d’una percepció sensorial dels espais, en obres tridimensionals. A través d’un llenguatge escultòric elegant, l’artista explora les múltiples possibilitats de diàleg entre els volums i les formes – fonts d’inspiració per a ell – per a reflexionar sobre la relació entre els cossos i els ambients.

A les obres de Madrigal, el cos no ocupa solament un espai físic, sinó que es construeix en relació amb l’ambient en què s’insereixi. Les seves instal·lacions i treballs reflexionen sobre la nostra relació amb l’ambient urbà, un espai que ens resulta desapercebut en la nostra quotidianitat, i amb el qual no desenvolupem una experiència sensible que transcendeixi el moment passatger. És el «no lloc» del dia a dia.

Per a aquesta exposició, l’artista mexicà es va inspirar en els edificis més representatius de Barcelona. El projecte va néixer de la necessitat de transitar la ciutat i abstreure les sensacions i emocions generades al recórrer els carrers. En les paraules del propi artista “la mirada s’omple d’espais íntims que ens volem apropiar a cada segon i amb cada pas”.

Los espacios de Barcelona. Miguel Ángel Madrigal