GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Lucía C. Pino-Non-Slave-Tenderness

10:0015:00 h
Lloc: Espai 13 - Fundació Joan Miró
Fundació Miró, Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

En el seu projecte per a l’Espai 13, Lucía C. Pino construeix, des de la investigació escultòrica, un reducte insular, un paisatge de ciència-ficció semiaïllat en què potencialment l’element tòxic i residual no es distingeix ja del biòtic; i especula sobre la possibilitat que els cables, els vidres, els tubs, la llum, l’aigua, els sons i les persones puguin relacionar-se en termes d’equitat.

Non-Slave Tenderness és un paisatge format per materials diversos provinents d’un entorn líquid imaginat, com ara un mar o un oceà; materials que, potser per efecte de les ones, i mitjançant processos de compactació, fusió, cura, forçament i regulació tecnològica, han esdevingut objectes híbrids, conglomerats de sediments heterogenis.

L’entorn convida a alentir el ritme, a avançar amb cautela, fins i tot a adoptar una actitud contemplativa. Les escultures, concebudes com a cossos vius, prefiguren un entorn en què han quedat enrere les relacions extractives i de sotmetiment, i on emergeix un nou sistema de correspondències basat en la cura i la tendresa.

Lucía C. Pino-Non-Slave-Tenderness