GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Medicane - Martin Llavaneras

19:0021:30 h
Lloc: Bombon projects
Trafalgar 45, local 3
08010 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

…Mis explicaciones, siento, hacen más indigesto el batido sintético que estamos tomando, y que ha empezado ya a provocarme retortijones. Pienso en un vómito, en sustancias de dudosa procedencia, en la pátina de información que engrasa mis proyectos, ¡qué indigestión!… que asocio, ahora, a los estragos del ‘medicane’.…*

Per a al primer projecte a Bombon projects, Martin Llavaneras presenta Medicane, una proposta que pren el nom dels ciclons del Mediterrani per explorar funcions, morfologies i representacions de l’exòtic.

L’obra de Llavaneras explora el cicle vital de les matèries primeres i es qüestiona com el seu flux, un traspàs d’energies que es generen de circuits i operacions logístiques, s’acaba infiltrant en el nostre organisme.

Les seves propostes teixeixen i entrellacen ambients de producció industrial d’on n’extreu estructures, dispositius i circuits que traslladen al llenguatge escultòric formes que es desborden, que s’expandeixen i que insinuen altres possibles lectures aproximant l’escultura a la performance.

A Medicane, Llavaneras segueix explorant la idea de circulació i performativitat, d’inestabilitat atmosfèrica i de potencial caòtic, és aquest marc evocador, que li serveix de paraigües des del qual explorar les representacions del concepte d’exòtic. Per a l’exposició Llavaneras també ha escrit un text que entén com a una peça més; el text, susceptible de ser retallat, enganxat, esborrat i superposat funciona aquí com a un pas més enllà a nivell conceptual que situa la proposta i l’emmarca dins d’un relat.

*Fragment del text per a l’exposició Medicane, de Martin Llavaneras.

 

 

Martin Llavaneres (Lleida, 1983) Viu i treballa a Barcelona. Va estudiar Belles Arts a Bilbao (Universitat del País Basc), Berlín (Hochschule für Technik und Wirtschaft) i Barcelona (Màster de Producció i Recerca Artística, Universitat de Barcelona).

Entre les seves exposicions individuals recents destaquen “Fruit belt” (Espai 13 – Fundació Joan Miró, Barcelona); “Humus recall Curvatures” (Centre d’Art La Panera, Lleida); “Reengineering Calcium” (Blueproject Foundation, Barcelona). Ha exposat col·lectivament en el Centre del Carme Cultura Contemporània, València (Qüestió de fe / Qüestió de tros); CAPC – Musée d’Art Contemporain de Bordeaux, Bordeaux (4,543 milliards, La question de la matière); Yaby, Madrid (Trick ‘n’ treat); Meetfactory, Praga (Quagmire); Junefirst Gallery, Berlín “Fabricated Archaeologie”; Atelier35, Bucarest (Strandered travellers); Centre Cívic Can Felipa, Barcelona (Que hay de nuevo, viejo?).

Medicane – Martin Llavaneras