Memòria Roja. Àurea Estellé Alsina

Lloc: CC Pere Pruna
C/ de Ganduxer, 130
08022 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Quan apressaven les roges, els rapaven el cap, els feien beure grans quantitats d’oli de ricí, un poderós laxant, i les passejaven pels carrers.

Durant la Guerra Civil i la postguerra, les dones van ser perseguides i humiliades amb especial violència. Aquest projecte busca recuperar vincles amb un passat silenciat des de la Transició, centrant l’atenció en un col·lectiu doblement invisibilitzat: les dones republicanes.

Fent ús de la fotografia, la serigrafia o la instal·lació participativa, Memòria roja tracta de generar, en un exercici de memòria històrica als barris, noves narratives per a un relat que ara és reescrit no només pels vencedors de la història. En un moment d’auge de l’extrema dreta a Occident, aquest tipus de relats que donen veu a la Memòria semblen cabdals per repensar el món on vivim.

__

Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. En aquest context, els projectes esdevenen processos de creació que adopten formes diverses segons el territori des d’on se situen.

Memòria Roja. Àurea Estellé Alsina