Més lloc per a la fosca. Maddi Barber, Pilar Codony, Mireia Coromina, Alba G. Corral, Alba Lombardía i Carles Viarnès

Lloc: Bòlit_PouRodó
Plaça Pou Rodó 7-9,
17004 Girona
Aquest esdeveniment està confirmat però no sortirà publicat a l'agenda.
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

La ficció ni es crea ni es destrueix, es transforma. Solitud, de Víctor Català, desprèn la tensió d’una lluita somorta per redefinir el relat de la natura. Més lloc per a la fosca proposa una lectura de Solitud que la connecta amb l’actual crisi ecològica, el pensament contemporani de l’ecofeminisme i les posthumanitats, i l’imaginari del gènere gòtic lligat al folklore i a la natura més feréstega. L’exposició, que forma part d’un projecte transversal, explora l’univers mític creat per Víctor Català/Caterina Albert i estableix un diàleg amb diferents artistes contemporànies.

L’exposició actualitza una part de material d’arxiu amb la relectura lliure que en fan les artistes. A la secció sobre ecofeminisme i avantguarda estètica hi intervenen Alba Font i Alba Lombardía. A la secció sobre la relació entre el paisatge i el repertori hi intervenen Carles Viarnès, l’arxiu Càntut i Alba G. Corral. A la tercera i quarta secció, les artistes Mireia Coromina i Maddi Barber dialoguen amb el llegat feminista i ecofeminista de Català.

Algunes de les artistes, a banda d’oferir una re-visió de Solitud des del seu llenguatge artístic, també s’inspiren en material d’arxiu (il·lustracions i pintures) de Caterina Albert. Mireia Coromina investiga a partir d’aquest imaginari visual i de les característiques més fotogràfiques i precinematogràfiques de Solitud. Maddi Barber reformula la pujada a la muntanya de Solitud en un curtmetratge proper a la ciència-ficció en què la protagonista és una entomòloga. La cineasta Alba Lombardía col·labora amb l’escriptora i veterinària Pilar Codony en una peça audiovisual en què observem les “bèsties” a través de la seva mirada d’escriptora. Alba G. Corral i Carles Viarnès creen les seves obres a partir de la relació entre el paisatge i el repertori de l’arxiu Càntut. I finalment, la peça dissenyada amb Alba Font fa al·lusió al procés d’enllaç d’idees entre Solitud, l’ecocrítica, més en particular, l’ecofeminisme, i les posthumanitats.

Més lloc per a la fosca. Maddi Barber, Pilar Codony, Mireia Coromina, Alba G. Corral, Alba Lombardía i Carles Viarnès