MIA MIDDLETON. TURN IT INTO WATER

19:0021:30 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Turn it into Water

“Sóc extremadament sensible al meu entorn  i crec que aquest és el motiu pel qual els materials i les textures ocupen un lloc central en la meva pràctica artística. Les superfícies i els objectes que ens envolen formen part d’un sistema estratègic de participació. En el meu treball aprofito i re-configuro aquests elements com una nova forma d’exposar-los i reclamar-los. En aquest sentit, el meu primer acte a Homesession va ser “atrapar” la voluminosa cadira d’oficina gris que quedava mal disposada en l’espai. Per mi aquesta implicava rigidesa i formalitat i vaig sentir una necessitat immediata de modificar-la.

A partir de la relació històrica que el barri del Poble Sec té amb l’aigua, he estat pensant en l’aigua com una força apaivagadora, anivelladora i renovadora; una força amb una superfície amorfa i una profunditat en la que els objectes es suspenen, silencien i desarmen.  Vaig comprar un plàstic blau translúcid i vaig embolicar la cadira amb ell. Ràpidament va adquirir una qualitat absurda i retorçada. Després d’això, vaig continuar explorant allò eteri de l’aigua com un mitjà per connectar amb allò infinit i còsmic, així com amb la inevitable necessitat de la humanitat de cobrir, modelar, posseir i reproduir formes naturals.

Fent referencia a allò sintètic i una mica bast del elements, juntament amb els rastres d’allò real, Turn it into Water és una reflexió sobre la forma en què naveguem pel nostre entorn construït, així com sobre les incògnites primordials que es mantenen darrera dels nostres marcs socials de referència.”

Mia Middleton

Mia Middleton és una artista multidisciplinària que actualment viu a Sidney, Austràlia. La seva pràctica explora el flux dicotòmic entre la presència i l’anhel, la superfície i el buit, així com la psico-geografia d’ambients sintètics i utòpics, trencant i redirigint les aparences virtuals i físiques que els caracteritzen. El resultat és una combinació d’allò domèstic i allò fantàstic, on els múltiples espais existeixen com a tàndem i els desitjos i els somnis es barregen amb revestiments i façanes.

Des de que va acabar la Llicenciatura de Belles Arts especialitzada en fotografia a la UNSW Art and Design el 2013, l’obra de Mia Middleton ha estat exposada a espais tant d’Austràlia com del estranger com M. Contemporary Gallery, Kudos Gallery, The Museum of Contemporary Art ARTBAR, CICA Museum de Corea i el Festival d’Art Digital d’Atenes. El 2011 va rebre el Premi de Fotografia Canson i el 2016 va realitzar un conjunt de performances pel festival d’art de performances Desire Lines de Sidney. Recentment ha comissariat i exposat a la mostra col·lectiva Orbit a la Down Under Space de Sidney (setembre 2017) i ha participat amb 35 artistes més a una exposició col·lectiva de fotografia a la Cold Cuts Gallery de Sidney (octubre 2017). El 2018 presentarà una exposició monogràfica a la Blindside Gallery de Melbourne.


MIA MIDDLETON. TURN IT INTO WATER