Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

Michelangelo Pistoletto

19:0020:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

La Blueproject Foundation acull l’exposició personal de Michelangelo Pistoletto que es podrà veure a Il Salotto des del 13 de novembre del 2015 fins al 27 de març del 2016.

L’exposició presenta una selecció d’obres del prestigiós artista italià que abarca una trajectòria artística de gairebé quaranta anys, des de mitjans dels setanta fins avui, en què reflexiona sobre la percepció d’un mateix i de la societat a la qual pertanyem a través d’objectes quotidians com els seus coneguts miralls, que utilitza com a elements d’identificació convertint-los en obres d’art en si mateixos. Aquestes peces no són només part de la història d’un gran creador sinó també el testimoni d’un període clau en la història de l’art contemporani.

Michelangelo Pistoletto (Biella, 1933) va iniciar la seva carrera artística amb la reflexió entorn a l’autoretrat. Ja en els anys seixanta va començar a treballar amb miralls en la seva sèrie Mirror Paintings, que li va donar prestigi internacional i va suposar la base de la seva reflexió artística posterior. Als setanta, va ser un dels precursors del moviment artístic Arte Povera, del que s’ha mantingut independent des de llavors. A partir dels anys nouranta va iniciar diversos projectes, com la creació de la Cittadellarte-Fondazione Pistoletto, que impulsa les relacions entre l’art i diversos àmbits socials per afavorir una transformació responsable de la societat i permetre així aconseguir allò que Pistoletto anomena “Tercer Paradís”, una etapa en què la humanitat aprengui a harmonitzar els avenços tecnològics amb el respecte per la natura.