'Cosmogonias' - Miquel Rué

Lloc: Galeria Marc Domènech
Passatge Mercader 12, baixos
08008 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Miquel Rué. Cosmogonies

25 guaixos de l’any 1965
19 Maig – 30 Juny 2022

“El seu és un magnífic exemple de la passió existencial de l’art que es va manifestar uns anys després de la Segona Guerra Mundial i que, qui sap, podria ser encara pertinent. Miquel Rué (Sant Boi de Llobregat, 1929 – París, 1967) va ser un atrevit i refinat artista abstracte. Devorat pel temps, emergeix i començarà a despertar l’atenció dels amants de l’art.”

(Àlex Mitrani, Miquel Rué, al llindar de la sublimitat, 2022)
“Miquel Rué és d’aquells pintors el desconeixement dels quals és tan aclaparador que hom no pot sinó pensar quants casos com el seu encara ens queden per descobrir. Aclaparador i vergonyós, tenint en compte l’extrema qualitat de la seva obra (…)”

(Aitor Quiney, Miquel Rué, l’abstracció subjectiva, 2022)

 


 

Aquesta exposició de Miquel Rué (Sant Boi, 1929 – París, 1967), titulada “Cosmogonies”, consta de 25 guaixos inèdits que l’artista va realitzar a París l’any 1965. És la primera mostra que la galeria realitza d’aquest oblidat artista i vol ser el punt de partida d’un treball de recuperació que el contextualitzi en l’escena artística nacional i internacional dels anys 50 i 60. La ràpida i inesperada mort de Miquel Rué a París a la jove edat de 37 anys va aturar una carrera artística que malgrat els èxits que sumava va passar a quedar profundament oblidada i immersa en el més absoluts dels silencis. El seu traspàs va deixar una esposa i una filla de 7 anys qui, mentre lluitaven per guanyar-se la vida a París, no varen poder fer res més que guardar i conservar durant dècades la seva obra.

Miquel Rué