GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Mohamed L'Ghacham | Revelar el mural

Lloc: M|A|C Presó
Muralla de la Presó, 2
08302
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Mohamed L’Ghacham
Revelar el mural

Exposició documental del procés de la realització del mural de les Santes de l’artista Mohamed L’Ghacham (Tànger, 1993). Escollit per la Comissió d’Imatge de Les Santes per fer-ne el cartell d’aquest any 2024, des del M|A|C vam oferir-li a l’artista poder fer un workshop obert a qui volgués participar del procés de creació del que seria el mural, mètode de treball habitual per ell. La crida a la ciutadania es va traduir en tres sessions amb l’artista, on es van intercanviar impressions i fotografies sobre Les Santes.

Ubicat a l’avinguda del Perú número 40 del barri de Rocafonda, d’on ell ha estat veí, el mural és una obra fidel a l’estil que caracteritza en Mohamed L’Ghacham: escenes quotidianes i elements i objectes amb els quals en hi podem reconèixer, impresos com fotografies en tamanys gegants. Aquest realisme el tradueix en una escena de sobretaula, deduint-hi un diàleg transgeneracional, en què l’artista hi fa presents Les Santes a través d’elements concrets (les comparses, la samarreta de Martí Anson de l’any 2008 o el cartell de Francesc Bas de 1936, que no va sortir a la llum per l’esclat de la Guerra Civil) i també el barri de Rocafonda (la garlanda amb el número 304, el codi postal del barri, però també el gest del futbolista Lamine Yamal, veí també del barri).

L’exposició mostra el seguiment del procés de treball, tant de les sessions participatives com de la realització del mural, així com alguns dels materials emprats per l’artista.

www.mohamedlghacham
@mohamedlghacham

Més informació al web de Les Santes

Mohamed L’Ghacham | Revelar el mural