Muntadas. PARATOPIAS

Lloc: Prats Nogueras Blanchard
Méndez Núñez, 14
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

L’exposició es titula PARATOPIAS i presenta projectes realitzats en diversos moments i contextos. Els treballs es reuneixen al voltant de la paratopia, un terme conceptual definit pel lingüista Dominique Maingueneau i utilitzat per Muntadas.

Dominique Maingueneau escriu: “L’art és una activitat que pot practicar-se a costa de la paratopia, d’una impossible pertinença a un lloc, a una comunitat, a una època o a una llengua. Per a trobar el seu lloc en l’espai paratòpic de l’Art, cal renunciar a ocupar plenament qualsevol lloc. Aquesta impossibilitat de pertinença no és una cosa que s’imposi als artistes: es desenvolupa a través de la seva creació. Han de construir, en el mateix moviment, les seves obres i la paratopia que les fa possibles. A partir d’aquí, no tenen una altra sortida que dedicar-se a una obra sense fi en una vida sense lloc.”

L’exposició presenta un tall transversal de la carrera de Muntadas, amb obres des dels anys 70’ fins a l’actualitat, amb treballs inèdits produïts especialment per a aquesta ocasió.

La mostra, que es podrà veure a la nova galeria del carrer Méndez Núñez 14, s’estendrà a l’espai de Poblenou, Passatge Saladrigas 5, on 3 de les seves videoprojeccions / instal·lacions s’inseriran en el peculiar context del magatzem d’obres d’art.

Muntadas. PARATOPIAS