Mutismes II. Eva Miquel

Lloc: Palmadotze
Masia Mas Pujó
08730 Santa Margarida i Els Monjos
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Palmadotze es complau en presentar una nova exposició individual d’Eva Miquel (Barcelona, 1970), artista representada per la galeria, que en aquesta ocasió ens sorprendrà amb una selecció del seu treball recent, centrat i materialitzat a través del món del dibuix i la fotografia.

Tot just acabar la seva formació i especialitzar-se en la tècnica del gravat, Eva Miquel, va trobar en la fotografia i el vídeo els llenguatges que la van ajudar a construir la seva mirada. Una mirada que posteriorment, en una etapa de maduresa, va ser seduïda per les qualitats gràfiques del dibuix i que en l’actualitat torna a posar atenció a les possibilitats de la fotografia.

Segons l’artista, el seu procés de treball és un camí d’anada i tornada entre el grafit i la fotografia. La càmera fotogràfica li permet congelar aquell moment precís, poètic, màgic i inspirador per després, a l’estudi, amb una mirada quasi microscòpica, dibuixar la imatge sobre paper amb llapis de grafit. Les textures, els grisos i sobretot el registre del traç, li atorguen a la representació una qualitat única, original i diferent. Tanmateix, el dibuix i el seu procés, li evoquen silenci, el mateix silenci que transmeten els seus treballs de paisatges inquietants, personatges perduts en la contemplació o multituds desesperades. Segons el contingut del treball, troba després en els processos fotogràfics la possibilitat de donar una altra dimensió i lectura a l’obra. La llum, l’ampliació, la reproducció seriada i els suports de diferents materials, com les caixes de llum, completen les obres, que retornen en certa manera als seus orígens fotogràfics. El resultat, un joc de processos que acullen una mirada fotogràfica, contemporània, poètica i inquietant .

El fil conductor de les seves obres no és altre que la mirada poètica, que manifesta –segons l’artista– dues maneres de mirar. Així, en les sèries “Caminos para la introspección”, una mirada més subjectiva i introspectiva situa l’espectador dins del paisatge, situant-lo en la seva pròpia experiència i posicionant-lo com a protagonista del moment. En canvi, en les sèries “Multitud desesperada”, “Ávidos de venganza” o “Tardes para la contemplación”, la mirada és des de fora, més antropològica, una visió integral d’una realitat en temps, cultura i espai contemporani que proposa a l’espectador un enfocament més holístic vers el comportament i les relacions humanes.

Mutismes II. Eva Miquel