GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Mutismos. Eva Miquel

Lloc: Sala Parés
Petritxol, 5
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

MUTISMOS és el retrat de l’emoció amb una mirada poètica que esdevé el fil conductor dels treballs d’Eva Miquel.

Algunes de les seves sèries com MULTITUD DESESPERADA, ÁVIDOS DE VENGANZA, CATÁLOGO DE TARDES, TARDES PARA LA CONTEMPLACIÓN i ÉXODO, mostren una visió integral d’una realitat contemporània en temps, cultura i espai. Una mirada antropològica proposa a l’espectador un enfocament més holístic en relació amb el comportament i les relacions humanes. Escenes dramàtiques de la massa desesperada o, per contra, moments col·lectius de recerca de la felicitat, nodreixen aquests treballs que parlen de la condició humana com a ésser social.

En canvi, a sèries com CAMINOS PARA LA INTROSPECCIÓN i DES DE L’AIGUA, una mirada més subjectiva i introspectiva situa l’espectador dins del paisatge i en la seva pròpia experiència, posicionant-lo com el protagonista del moment. El paisatge dibuixat respon a un instant íntim ple d’emoció que parteix de la pròpia experiència de l’artista.

Aquesta combinació de sensacions que ens envaeix, on es barregen el delit estètic i una inquietud inexplicable, es nodreix a més d’un complex procés creatiu. Arrencant amb la fotografia per passar després al magistral domini del dibuix a llapis de grafit, les seves imatges queden dominades per la sobrietat del blanc i negre, els enquadraments fotogràfics i una infinitat de textures. L’artista fins i tot experimenta amb altres suports i formats, també intervé amb la llum per aconseguir més profunditat, intimitat i intensitat als seus dibuixos, jugant amb la fotografia com a objecte tridimensional. Tot això provoca que una estètica aparentment convencional es transformi en una mirada plenament contemporània amb què indagar en les profundes nocions del que és bell i del que és humà.

Mutismos. Eva Miquel