Narratives visuals de la malatia des de l'antiguitat fins als nostres dies

19:0020:30 h
Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Preu: 6€
Conferència

A CÀRREC DE REBECA PARDO I RAÜL GARRIGASAIT

Vivim en una època en què la salut, la joventut i la bellesa són els ideals rere les imatges que produïm i consumim. Mentre que en la pintura o l’escultura clàssica podem trobar cossos que pateixen, la fotografia va mostrar la mort i la malaltia pròxima en els seus primers anys, però s’ha anat allunyant del patiment propi per mostrar-ne únicament l’aliè. En aquesta sessió s’analitzarà com aquest aspecte sembla canviar des de la irrupció de la fotografia digital i les xarxes socials, especialment amb l’episodi de la COVID-19.

A càrrec de Rebeca Pardo, doctora en Belles Arts i màster en Antropologia i Etnografia per la Universitat de Barcelona. És investigadora en arts visuals amb un interès especial per l’autobiografia i la representació visual de la malaltia, la mort i el dol.

En diàleg amb Raül Garrigasait, escriptor, traductor i editor. Ha traslladat al català obres de Plató, Goethe, Rilke, Papadiamandis, Peter Sloterdijk i Thomas Bernhard, entre d’altres. A més de diversos assajos, ha publicat la novel·la Els estranys, distingida amb el Premi Llibreter i amb el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any.

Activitat entorn l’exposició “La imatge humana: art, identitats i simbolisme“.

Narratives visuals de la malatia des de l’antiguitat fins als nostres dies