Violeta Mayoral. Ni de cerca el día ni la noche de lejos

Lloc: Centre d'Art Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Violeta Mayoral (Almeria, 1988) va créixer al desert de Tabernas, un entorn rude que ha influït en la seva mirada. La seva obra ubica l’experiència humana a cel descobert, sense sostre ni recer, en uns paisatges buits i inabastables que en subratllen la vulnerabilitat.

En una exposició tot tendeix a estar a orientat cap a un nord ben determinat. Hi ha un punt de referència: les obres; unes coordenades: les parets, els focus, les mides, i un punt zero d’observació: l’escala humana. Tanmateix, aquí, aquests elements coneguts ja no acompleixen la seva funció. L’ordre, el control i el coneixement no juguen amb les mateixes normes. Es proposa un altre estat, una altra atenció, altres direccions amb les que quals assimilar-nos.

Els elements són pocs. Els punts de referència varien i els punts de fuga ens volen treure del marc expositiu. No obstant això, fan la temptativa d’emplaçar-nos en un entorn indeterminat, a través d’un joc de distàncies i desenfocaments. Com quan l’ull es dilata per adaptar-se a la foscor. Quan l’orella vol sintonitzar amb un so remot. Quan es busca un sentit en la llunyania per descodificar la proximitat.

Comissariat: Albert Mercadé

__
Districte Tecla Sala es una proposta que aglutina el suport a la recerca, la producció i l’exhibició adreçada als creadors que estan treballant al Districte Cultural de L’Hospitalet. Aquesta iniciativa vol acompanyar els seus treballs més recents i fer-los visibles en projectes expositius de petit format.

Violeta Mayoral. Ni de cerca el día ni la noche de lejos