TADÁSKÍA: Ocellets

Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Vernissage: 17.02.2022 de 18 a 21h
Horario: 18.02.2022 de 17 a 20h, 
19.02.2022 a las 13h “aparición” (acción performativa)

L’artista presenta el treball realitzat durant la seva residència els dies 17 i 18 de febrer en format expositiu. El 19 de febrer a les 13h el públic podrà assistir a la “aparició” (acció performativa) que l’artista realitzarà a l’interior de la sala, però sense poder accedir a ella.

“Recordo al meu pare Aguinaldo Morais en la meva infància criant ocells en la seva gàbia -els caçava prop de la seva casa i també els comprava, intercanviava o venia en el mercat. No obstant això, va arribar un moment en què va decidir: ‘seria millor veure’ls lliures’. Va ser llavors quan no vaig tornar a veure al meu pare caçant cap ocell. Ocellets és una forma afectuosa de cridar als ocells en català. També és el nom de la plaça que està prop d’aquí on estic a Barcelona. El que em va fer pensar en la gent i en el menjar com en els ocells que migren d’un lloc a un altre, canviant aviat d’idioma i de connivència.

En l’exposició he reunit fruites, verdures i hortalisses perquè la gent se les emporti, i d’aquesta manera l’endemà aquests aliments es van renovant. I, en el meu interès per endinsar-me, per conèixer una terra i la seva llengua estrangera, vaig pintar les parets amb olis enunciant un diàleg entre fruita, flors i éssers alats; així com els dibuixos en papers arrencats i disseminats, amb traços i colors jugant; són imaginacions que els lliuro dels Ocellets migrant i creuant l’oceà”.

Tadáskía (Rio de Janeiro, 1993). Anteriorment coneguda com max wíllà morais, és artista, trans i escriptora. Ja sigui en dibuixos, fotografies, instal·lacions, aparicions, obres tèxtils, estableix una relació amb la matèria que pot sorgir de la trobada, creant imaginaris afro-*diaspóricos i espiritualitat sincrética al seu voltant. En els seus dibuixos de qualitats volàtils i sensibles, realitzats sovint amb materals senzills, com a esmalt d’ungles i llapis de colors, viuen agrupacions a vegades complementàries, a vegades dissidents. En les seves obres l’artista suggereix altres nocions de temps i espai enfront dels binarismes, plantejant també qüestions en els camps de la forma, la línia i el color. Tadáskía, llicenciada en arts visuals en la Universidad Estatal de Rio de Janeiro, ha participat en diverses exposicions col·lectives al Brasil, entre aquestes Hàbit/Habitant (EAV Parc Lage, 2021), comissariada per Ulisses Carrilho; i Uma história natural dones ruínas (Pivô, São Paulo, 2021), comissariada per Catalina Lozano. La seva obra es presenta a Europa per primera vegada.

Residència en col·laboració amb Sé Galeria (el Brasil)

TADÁSKÍA: Ocellets