On van elles II. Col·lectiu Venecia Flúor

Lloc: Casa Elizalde
Carrer de València, 302
08009 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Quina forma té la feminitat avui en dia? Venecia Flúor ha creat una metodologia de treball a partir del folklore per obtenir poemes i faules entorn dels arquetips de la dona, que han plasmat en formats musicals d’estructura poètica popular, però amb ritmes electrònics.

L’objectiu de Venecia Flúor amb aquesta segona part del projecte “On van elles” és crear diàleg i obrir un imaginari audiovisual de possibilitats per extreure una idea fluida i mutable del que s’entén com a femení. Es basaran en rostres —les cares de les persones que habiten el barri—, així com en diverses activacions a partir de trobades que dialoguin sobre faules o històries de cada zona i en entrevistes o derives sonores dels trajectes que facin les dones dels barris en la seva quotidianitat. El projecte aposta per la tecnologia digital i la intel·ligència artificial, normalment associades a la generació d’una altra mena de coneixement, per emfatitzar el concepte del folklore com a autoria col·lectiva i valorar les seves formes de transmissió.

__

Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. En aquest context, els projectes esdevenen processos de creació que adopten formes diverses segons el territori des d’on se situen.

On van elles II. Col·lectiu Venecia Flúor