Our Garden. Román Yñán

Lloc: Casa Elizalde
Carrer de València, 302
08009 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Per a Román Yñán, la fotografia és un procés obert que dialoga amb la realitat a través del que és quotidià. Al llarg de dotze anys, ha portat a terme un diari fotogràfic en el qual ha plasmat el creixement dels seus fills.

Després de tots aquests anys visitant i observant tota mena de jardins, fotografiant-hi la seva família i després d’una experiència en un hort comunitari, “Our Garden” desplega la gran metàfora darrere aquest projecte. El creixement, el cicle de la vida, sembrar, regar, esperar i brotar… són processos que es donen en la formació tant d’una família com d’un jardí.

El jardí i el que és familiar creen una realitat unida per la mirada de l’artista i que origina reflexions sobre la nostra espècie i la nostra relació amb la natura. Plantar una llavor o unes quantes, fer brostar els barris, que cada centre cívic sigui un jardí en potència, són respostes crítiques i positives des de l’art a la crisi mediambiental que vivim.

__

Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. En aquest context, els projectes esdevenen processos de creació que adopten formes diverses segons el territori des d’on se situen.

Our Garden. Román Yñán