L’escolta com a reflex de la realitat social. Taller amb Laura Llaneli

18:0020:00 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Els tallers P2P proposen compartir pràctiques artístiques entre creadors i docents per trastocar-les, posar-les en comú en l’espai educatiu i retornar-les, transformades per la interacció dels alumnes a l’aula, a la resta dels docents i a l’artista. En aquesta quarta edició, els tallers tenen com a fil conductor les pràctiques narratives que es desenvolupen a través de la performance, el vídeo o el format radiofònic amb la finalitat d’experimentar amb la veu, el text, l’objecte, la ficció, el so i la música.

Partint de les teories de Murray Schaffer sobre l’escolta i de l’ecologia acústica –anomenada també estudi dels paisatges sonors–, aquest taller planteja el concepte de silenci a l’aula. Ens hem parat alguna vegada a escoltar com sona la nostra classe? I l’entorn de l’institut? Existeix realment el silenci?

Aquest taller proposa l’exercici de prendre consciència del nostre entorn escoltant-lo. Perquè no tots vivim al mateix barri ni tenim la mateixa cultura culinària ni fem les mateixes activitats extraescolars, examinarem com cada individu té una realitat social diversa que reflecteix una realitat sonora diferent i com l’escolta d’aquest entorn pot ser un exercici interessant per parlar precisament d’aquestes diferències.

Una pràctica que vol posar en el centre l’exercici de l’escolta, on el silenci i el soroll intervindran com a evidenciadors de la nostra realitat social.

P2P. D’igual a igual. Tallers amb artistes i docents