Pane bagnato

11:0012:00 h
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Activitat conduïda per l’artista Alba Mayol en el marc de l’exposició fontane.

Pane bagnato (pa mullat) és una manera de menjar pa a la regió de la Puglia, al sud d’Itàlia. És una de les herències dels agricultors de no llençar els aliments i d’utilitzar la creativitat per transformar-los. La seva recepta porta per nom d’acquasale (aiguasal), que fa servir aigua marina per remullar trossos de pa sec i elaborar un plat apte per a infants i adults que es consumia sense la necessitat d’utilitzar coberts.

El procés d’elaboració consistia a deixar durant uns minuts el pa sec en aigua salada i posteriorment comprimir la massa per treure-la. A continuació, es planxava en una safata i s’hi sucava tomàquet madur, afegint-t’hi oli, sal i orenga.

L’activitat que es proposa vol intensificar l’experiència de la preparació manual de l’aliment parant atenció a la seva matèria primigènia. D’aquesta manera, es vol evocar la potencialitat que la preparació dels aliments ha tingut històricament en la Mediterrània per crear vincles i nexes d’unió entre persones. Una vivència interior i conjunta alhora que contrasta amb les tendències accelerades i competitives en el món actual.

Pane bagnato