GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Pantalla Pavelló | Cicle de cinema Arquitectura en família: Concrete Love de Maurizius Staerkle-Drux

21:3023:30 h
Lloc: Pavelló Mies van der Rohe
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
08038 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 29.07.2024.
Preu: 2€
Screening

Els primers dilluns dels mesos d’estiu podrem gaudir d’una nova edició del programa de cinema a la fresca en què les pel·lícules es projecten directament sobre el mur de travertí. Un programa iniciat el 2016 que té ja un públic consolidat que gaudeix d’un cinema diferent acompanyat d’una presentació i un espai de conversa per contextualitzar cadascun dels films en la relació entre l’espai construït, els seus límits i les seves fronteres, i els habitants que hi resideixen.

Pantalla Pavelló presenta tres pel·lícules que aprofundeixen en l’exploració personal de fills i filles d’arquitectes de gran reconeixement internacional del segle XX:

Denise Zmekhol i Roger Zmekhol.

Georgia van der Rohe i Ludwig Mies van der Rohe.

Stephen, Peter i Paul Böhm i Gottfried Böhm.

 

Arquitectes amb una personalitat forta i única sovint inspiren els seus fills a seguir els seus passos creatius.

En fer-ho, trobem la voluntat dual de ser com el pare i de ser-ne crític i independent.

Aquestes tres pel·lícules presenten sentiments universals que han donat vida a algunes de les construccions arquitectòniques més importants del segle passat i que més debat han aportat.

Un debat que també s’introdueix en la vida personal perquè l’afecta de ple.

A través d’edificis, cartes i records, descobrim personalitats, conflictes, i la necessitat de pares i fills d’ afirmar-se en les seves respectives individualitats malgrat el respecte recíproc que senten entre ells.

 

La segona pel·lícula de la sèrie és Concrete Love de Maurizius Staerkle-Drux:

Gottfried Böhm és àmpliament considerat com l’arquitecte preeminent d’Alemanya. Fill d’un mestre constructor d’esglésies, és el patriarca d’una dinastia d’arquitectura moderna a la qual ara pertanyen els seus fills Stephan, Peter i Paul. Amb la realització d’edificis destacats propis, els Böhm fils han aconseguit sortir de l’ombra del seu famós pare. Però la crisi del sector de la construcció alemany, entre altres coses, ha avivat el foc de la competència entre els germans. Gottfried, ara amb 94 anys, encara contribueix diàriament als projectes actuals. Amb la mort de la seva dona Elisabeth, també arquitecta i font d’inspiració per a tots els Böhm, la família perd el seu fil conductor emocional. La pel·lícula dibuixa un retrat íntim i puntual de la complexitat i la inseparabilitat de la vida, l’amor, la fe, l’art i l’arquitectura.

 

Fitxa de la pel·lícula

Títol: Concrete Love

Directora: Maurizius Staerkle-Drux

Any: 2013

Durada: 104′

Lloc: Suïssa

 

Compra els teus tiquets aquí.

Pantalla Pavelló | Cicle de cinema Arquitectura en família: Concrete Love de Maurizius Staerkle-Drux