Pantalla Pavelló presenta Moby Dick - cicle Blue Diversity

Amb motiu del nomenament de la ciutat de Copenhaguen com a Capital Mundial de l’Arquitectura 2023, la directora del Festival d’Arquitectura de Copenhaguen, Josephine Michau, presenta el cicle de cinema “Blue Diversity”, que inclourà pel·lícules ambientades en mars i oceans per parlar de la seva biodiversitat, i de la nostra relació actual, concepció i gestió del recurs vital de l’aigua.

La primera pel·lícula del cicle és Moby Dick, del director John Huston.

A l’adaptació cinematogràfica de “Moby Dick” realitzada per John Huston, ens submergim en un món d’excessos sensorials: les dures textures de les fustes del vaixell, els tumultuosos sons de les onades i els ritmes commovedors de les cançons marineres dels mariners. A mesura que la tripulació es precipita cap a un inevitable enfrontament amb la titànica balena, se’ns convida a considerar l’aporia del nostre poder i la fragilitat de la nostra existència.

En el fons, “Moby Dick” és un mite modern del desig insaciable de la humanitat d’afirmar la nostra voluntat sobre el món natural, fins i tot davant del fracàs inevitable i l’autodestrucció.

Gaudirem de la connexió en directe amb l’oceanògrafa Katherine Richardson, amb qui debatrem temes com quin és l’estat actual de la biodiversitat a l’oceà, les nostres concepcions culturals de la natura van influir en la seva degradació i com podem desenvolupar relacions alternatives, no instrumentals, amb el món natural.

Pantalla Pavelló presenta Moby Dick – cicle Blue Diversity