Papers treballats. Donació d'obra gràfica de Daniel Giralt-Miracle

19:0021:00 h
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

L’exposició Papers treballats presenta una selecció de gravats de la donació feta recentment per Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet. Són obres d’artistes, galeries, entitats, editorials i fundacions que li han estat lliurades al llarg de la seva trajectòria professional com a crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques.

Els gravats són “papers treballats”, perquè l’artista s’implica en tot el procés creatiu d’elaboració i estampació, fins a la signatura final, a diferència de les imatges impreses i reproduïdes de manera mecànica i industrial.

En aquesta primera aproximació, la idea de paper treballat també volem que faci referència a la relació que tenen els gravats amb la producció crítica de Daniel Giralt-Miracle. La major part de les obres són regals per agrair els textos escrits per ell sobre exposicions dels i les artistes contemporanis. L’exposició vol presentar aquestes obres des d’una perspectiva artística, però també com a documents, testimonis d’un mapa de relacions professionals i personals que formen un ecosistema artístic d’un període determinat, aproximadament des dels anys seixanta fins al 2012, a Catalunya.

Daniel Giralt-Miracle va rebre amb agraïment aquests gravats, els va conservar amb gran cura i, com ha fet amb altres conjunts del seu patrimoni artístic i cultural, ara en fa donació. Aquests papers treballats posen de manifest la seva passió pel gravat, que ha defensat “com un apòstol” al llarg de la seva vida, tot propiciant ocasions per incentivar-lo i explicar-lo.

Aquestes obres i documents són una nova entrada a l’arxiu de la història de l’art de la segona meitat del segle XX a Catalunya i conviden a “gravar” històries, memòries i descobertes estètiques en els ulls oberts i encuriosits que els acullin.

Papers treballats. Donació d’obra gràfica de Daniel Giralt-Miracle