Dare2bB&b

Lloc:
Carrer de l'Encuny, 24, Planta 3 Barcelona, 08038
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Dare2bB&b és una presentació individual de Parastu Gharabaghi. Prenent com a punt de partida l’estètica i les configuracions socials comunitàries de l’alberg, aquesta exposició multimèdia encarregada recentment es desplega per tot l’espai de la galeria responent directament a les particularitats de l’arquitectura. La mostra presenta tres instal·lacions escultòriques que habiten tres espais diferents titulats Earth (Room), Moon (Room) i Sun (Room) respectivament. Tot i que les habitacions en la seva totalitat es consideren obres d’art, cadascuna també conté peces individuals.

 

Earth (Room) és un espai tranquil i de somni que ocupa l’altell i compta amb mobles personalitzats i una animació de parada/arrencada Left my heart in [insert city here], 2024. Moon (Room) és una habitació banyada en llum ultravioleta posicionada al centre de l’exposició la qual conté una gamma de llums i escultures modificades i de nova creació, així com un conjunt d’instruments musicals i amplificadors que creen la possibilitat de trencar el silenci mitjançant la seva activació potencial per part dels visitants. A aquestes dues sales els segueix Sun (Room), la instal·lació a l’espai més gran de Cordova, l’interior del qual de color beix intens es compon de mobles modificats de tons similars. Aquí l’espectador pot beure suc verd acabat de fer i submergir-se a Are One, 2024, un vídeo immersiu de realitat virtual de nova producció realitzat amb imatges de paisatges naturals al llarg de la costa catalana.

 

Tot i que l’exposició pot ser vista per una sola persona, ha estat concebuda per facilitar interaccions socials genuïnes, i de vegades incòmodes, entre els visitants, molt semblants a les que poden tenir lloc entre viatgers que comparteixen les àrees comunes d’un alberg. A aquest efecte, l’exposició és activada per artistes en diversos punts durant l’exposició les accions col·loquials mundanes de la qual gairebé passen desapercebudes però en realitat aporten una altra capa de soroll a la cacofonia que és l’exposició.

 

*Aquesta exposició s’ha produït en col·laboració amb Phileas, l’Oficina Austríaca d’Art Contemporani i també va comptar amb el suport de BMKÖES.

Dare2bB&b