Paratext

19:0021:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Aquest nom, Paratext, amaga una programació mensual de presentacions dels artistes residents 
a l’Hangar de llarga i curta durada, així com de les residències internacionals, sempre en
 dimecres, de 19.00h a 21.300h. Diversos artistes presentaran en diferents formats 
projectes concrets o parts del seu treball. Les sessions són sempre obertes al públic amb
 el propòsit de possibilitar la interacció amb els propis artistes.

La propera sessió de Paratext tindrà lloc el dimecres 22 de març a Hangar a la Sala Ricson, a les 19h.

Els artistes presentaran els seus projectes:

 

Patricia Fernández Antón

Patricia Fernández Antón treballa l’animació pobre a mig camí entre la literalitat del missatge de denúncia i la metaforicitat d’una pràctica que tradueix formalment el to i el tenor de forma que podria atenuar els mals denunciats. Desenvolupa projectes i iniciatives centrats a germinar la força de les situacions en el present fos de l’individualisme neoliberal. I se centra a reconstruir les creences comunes des d’abaix, amb les restes del relat comunitari, i investigar les possibilitats del miniconte o el microrelat.

Existeix un desfasament entre la imatge i el text, com existeix un desfasament entre la macroeconomia, el text oficial i les vides reals, entre el que diem i el que sentim, entre la sensació global de omnipotencia tecnològica i la sensació de por i risc generalitzat. Cada època determina les formes d’expressió dels imaginaris, de les tècniques, de les pràctiques, de les visions de món… La postproducció, el proconsum d’imatges en circulació, el text com a pròtesi d’una història construïda i reconstruïda, l’apropiació, són signes de la nostra època. La imatge temps afavoreix el desenvolupament dels sistemes simbòlics de producció de significat, que s’infiltren en el cos social mitjançant les tecnologies de la intercomunicació.

Neix a Barcelona al 1985. Graduada en Disseny Gràfic per ELISAVA Escola Superior de Disseny (Barcelona), es trasllada a Tenerife per realitzar el Grau en Belles arts a la Universidad de La Laguna. Ha participat en exposicions col·lectives en La Recova, en TEA Tenerife Espacio de las Artes, Área 60, en Festival Sitio i a la Sala d’Art Instituto Cabrera Pinto.

patrifernandez.tumblr.com

 

David Franklin

El treball de David Franklin combina pintura, dibuix, i vídeo. És decididament no verbal, de caràcter exploratori, i se centra en mètodes de comunicació artística que són sobretot experiencials i que s’esforcen per evitar declaracions didàctiques de concepte i finalitat. La seva obra es basa en un punt entre l’abstracció i la representació i juga amb els dos extrems. Una gran part explora els processos de descomposició i entropia, i la naturalesa cíclica de les relacions destructives-regeneratives entre la terra i el cos. Fins i tot amb les perspectitvas alterades i deconstruidas dels paisatges, el cos humà està implicat a través de la perspectiva, escala o les dimensions de la peça.

L’obra fa referència, en part, a la forma en com creguem la nostra percepció dels entorns en els quals vivim, al procés de construcció d’una imatge a partir de fragments del món que ens envolta. Aquest moment de la creació subconscient, la recopilació i interpretació encoberta de la informació externa per construir els fonaments sobre els quals construïm la nostra comprensió del nostre entorn, és un punt de partida en el treball de l’artista.

Així, fa referència al registre de tensions i a la fidelitat del procés d’aquest registre, a la traducció d’idees a través d’un mitjà artístic i al desafiament de tractar de fixar una idea o concepte en una imatge tangible.

Partint de l’acte de veure com un acte creatiu, i no simplement una qüestió de percepció, l’espectador està implicat íntimament en el seu treball. Com a resultat d’això és vital que l’obra d’art – com a mètode primari de comunicació entre l’artista i l’espectador – tingui la seva pròpia integritat i que l’espectador tingui un espai apropiat per experimentar i interactuar amb l’obra, lliure d’explicacions o declaracions didàctiques i reductives. Com a resultat, la producció d’una obra finalitzada, que és en si mateix la forma de realització d’exploracions temàtiques o conceptuals, és un element clau de l’activitat artística de David Franklin.

www.davidfranklinonline.com

Quimera Rosa

En el marc de la primera residència del col·laboratori Prototyp_ome, presentació del projecte TransPlant, amb la intervenció especial de lla Rosa Almirall, feminista, ginecóloga de la sanitat pública sexóloga i impulsora de Transit, un servei que es centra en la promoció de la Salut de persones trans.

Quimera Rosa és un laboratori d’experimentació i investigació sobre identitats, cos i tecnologia, creat a Barcelona el 2008 i nòmada des 2014. QR s’inspira en la noció de cyborg desenvolupada per Donna Haraway, qui els defineix com “quimeres, híbrids teoritzats i fabricats de màquina i organisme “.

Des d’una perspectiva transfeminista i postidentitaria, fa del cos una plataforma d’intervenció pública, amb la finalitat de generar ruptures a la frontera entre allò públic i allò privat. Conceben la sexualitat com una creació artística i tecnològica i busquen experimentar identitats híbrides que desdibuixin les fronteres entre natural / artificial, normal / anormal, home / dona, hetero / homo, humà / animal, animal / planta, art / política, art / ciència, realitat / ficció.Particularment interessades per l’articulació entre art, ciència i tecnologia, així com en les seves funcions en la producció de subjectivitat, el seu treball se centra actualment en el desenvolupament de performances i projectes transdisciplinars, en l’elaboració de dispositius que funcionen amb l’activitat corporal, i d’experimentacions de bio-hacking.

La major part del seu treball es fa de manera col·laborativa i, sempre, lliure de patents i codis privatius.


Paratext