Paratext #64 amb Ivonne Villamil, Huaqian Zhang i MATICS

18:3020:30 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Aquest nom, Paratext, amaga una programació mensual de presentacions d’artistes residents a Hangar així com d’artistes becats en el programa de beques d’intercanvi. En elles presenten, en diferents formats, projectes concrets o parts del seu treball. Les sessions són sempre obertes al públic amb el propòsit de possibilitar la interacció amb els mateixos artistes.

En aquesta sessió presentaran els seus projectes:

Ivonne Villamil (Residència estada curta)

Ivonne Villamil és artista i investigadora. Actualment treballa amb dispositius i pràctiques d’escolta que es troben en l’estreta relació entre matèria, memòria i territori a Amèrica Llatina, explorant a partir d’un dels components de l’Ecologia Acústica: la geofonia o sons de la terra. Els seus projectes inclouen diferents mitjans com ara instal·lació, escultura, dibuix, art sonor, audiovisual o performance; creant narratives múltiples que aborden la geopolítica, la poètica i la tecnologia, en la relació entre cos i naturalesa.

Huaqian Zhang (Residència estada curta)

Huaqian (aka. waki) podria autodenominar-se dissenyadora especulativa transitant per un camp transdisciplinari, ja que sol confondre’s i no aconsegueix esbrinar amb certesa si està dibuixant patrons o plans, cosint o cablejant, escrivint o filmant; o si més no, està vivint o somiant.

Waki cerca establir lligams entre l’art i el disseny, entenent l’art com a processador del món –des dels ingressos analítics fins als resultats disruptius–, i el disseny com a traducció d’aquesta expressió a una dimensió perdurable i sistematitzada. El seu mètode de treball sol ser la microobservació de la vida quotidiana i/o la macroexpansió d’una ficció fantasiejada, a la recerca de formes ximples de morir i formes ocultes d’estar viva.

MATICS Barcelona (Col·lectiu resident)

MATICS Barcelona és un col·lectiu que neix el 2014 amb el nom “MATICS, societat d’estudis performàtics” com una proposta per a la trobada de persones interessades en les arts digitals en la qual establir espais de debat, d’art d’acció i de trobades per a la creació d’art digital a col·lectiu. A poc a poc, MATICS s’ha establert com a associació d’art digital sense ànim de lucre i avui és un espai per a diverses pràctiques que, mitjançant les arts, busquen crear comunitat i canvi social. Artistes, docents, productores culturals, activistes, investigadores tecnològiques i socials es relacionen per generar xarxes heterogènies de producció projectes i coneixement singulars.

Paratext #64 amb Ivonne Villamil, Huaqian Zhang i MATICS